Voksenarrangementer

Bog & bio – The Grand Budapest Hotel

Tag med biblioteket i biografen til film og oplæg om bogen bag
Tid
17:00 - 20:00
Sted
Herlev Teaterbio
Adresse

Herlev Bygade 30
2730 Herlev
Danmark

"Bog & bio" er et samarbejde mellem Herlev Bibliotek, Herlev Teaterbio og en håndfuld frivillige, hvor vi viser film, der er baseret på romaner.

Bibliotekets litteraturformidler Mads Joakim Skovgaard holder et 20 minutters oplæg om forfatteren og de mange værker, der har inspireret instruktøren, inden filmen "The Grand Budapest Hotel" vises. Man er også velkommen til at blive hængende efter filmen og diskutere det, vi har set.

Billetter koster 90 kroner inklusive kaffe, te og snacks. Der er også mulighed for at købe sodavand, øl og vin. 
Foyeren åbner klokken 16.30.
 

The Grand Budapest Hotel

Denne gang viser vi "The Grand Budapest Hotel", som er baseret på Stefan Zweigs forfatterskab. Filmen handler om en forfatters møde med en aldrende hotelejer, Zero Moustafa, der fortæller om sin ungdom som lobbydreng i hotellets velmagtsdage under den fantastiske concierge, M. Gustave.

Historien foregår i et fiktivt, tysk-lignende land i begyndelsen af 1900-tallet. Zero går i lære hos Gustav, og begge bliver viklet ind i et komplot om arv og kunsttyveri med en borgerkrig som bagtæppe. Fra hotellets vulgært overdådige lokaler, til bjergtoppe og et fængsel er hele filmen én lang underholdende pastiche over Stefan Zweig og tiden, han er rundet af.

Filmen er instrueret af Wes Anderson.

Glæd jer! 

Køb din billet på teaterbio.dk eller i døren på aftenen.
Der kan ikke købes billet på biblioteket.

Stefan Zweig (1881-1942)

Én af sin tids største forfattere, Stefan Zweig, skrev noveller, romaner, essays, dramaer og biografier. Hans værker er psykologiske og apolitiske, og benytter sig ofte af rammefortællinger, hvor personer deler deres livshistorie og i samme ombæring afslører deres komplekse følelsesliv.

I sin selvbiografi ”Verden af i går” deler Stefan Zweig sit liv op i tre perioder: den trygge verden før første verdenskrig, den utrygge tid under mellemkrigstiden og til sidst livet som jødisk flygtning fra Hitlers regime til først England og endelig Brasilien. Her begik den fortvivlede Zweig og hans hustru Lotte selvmord. 

Zweigs død tilskrives afmagten over tabet af det Europa, han kendte og elskede, og som I hans øjne var væk for altid.

I ”The Grand Budapest Hotel” opleves både tabet af en mere sikker tid, livet som flygtning og rammefortællingen som greb.