Mandagssalon

Berits anbefalinger – krimier, Auster og Aidt

Vores formidler Berit Ziegler stod for april måneds anbefalinger til Mandagssalon. Her er både fængende krimier, letlæst underholdning og smukke bøger

Af Berit Bjørk Ziegler

Tags

anbefalinger skønlitteratur

Cirka den første mandag i hver måned byder vi indenfor til personlige læseanbefalinger fra vores mest belæste ansatte. Genrer og temaer skifter med månedens formidler, og i april var det Berit Ziegler, der havde taget en række meget forskellige bøger med.

Et kendetegn ved Berits læsning er dog, at der ryger en del gode krimier ombord, og de er ellers ikke så ofte repræsenteret til vores Mandagssalon.

Læs Berits anbefalinger her og klik dig ind på bøgerne under teksten for at reservere dem.
 

Rachel Hawkins: "Villaen"

Veninderne Emily og Chess er begge forfattere, og efter begges skriveblokeringer inviterer Chess Emily til Villaen i Italien.

Her inspireres de begge af, at Villaen har en historie med et mord, og det sætter Emily i gang med en ny bog, som Chess også vil være med på.

Vi hører historien om dem, der engang lejede huset i sommeren 1974 – og hvordan de to historier flettes ind i hinanden på meget spændende vis.
 

Valerie Perrin: "Tre"

Nina, Etienne og Adrien er de tre venner, der som børn er uadskillelige. Som voksne sker der noget tragisk i Ninas liv, som bringer dem sammen igen og tilbage til deres barndomsby.

En helt igennem smuk bog om livet i almindelighed – og selv trods udfordringer og sorg, er der altid glæder og smukke ting.
 

Liza Marklund: ”Stormbjerget”, tredje del af Polarcirkel-trilogien

Et lig bliver fundet i en mose, og alle tror, at det er liget af Wikings druknede hustru, der endelig er dukket op efter mange år – men det er liget af en mand med en pæl igennem hjertet.

Kriminalkommissær Wiking bliver fanget i sin egen families mystiske fortid, hvor hemmeligheder, mord og længsler afsløres.
 

Stine Askov: ”Nøjsomheden”

Mona på 19 år bor i Nøjsomheden. Ligeledes bor hendes mor Mømmer og moster Tut der også.

Mømmer er udfordret med social angst og samlermani, og derfor har Mona boet en del af sin barndom hos Tut.

Mona har altid været dygtig i skolen og er forsvundet ind i bøgernes verden. Hun bliver ansat i en boghandel, hvor hun laver anmeldelser af de mange bøger, hun læser. Tut bliver syg og Mona forelsket, og det er de to historier, vi følger sideløbende med information om Monas barndom hos henholdsvis Mømmer og Tut. Så dejlig en bog.
 

Paul Auster: ”Baumgartner”

Livet efter den store kærlighed og i den tredje alder.

Baumgartner har mistet sin kone Anna, der skrev digte. I 10 år har han ladet hendes arbejdsværelse stå urørt. Han indleder et forhold til en ny kvinde, men da han frier til hende, ønsker hun ikke at binde sig igen, og forholdet afsluttes.

Baumgartner kontaktes af en studerende, der gerne vil skrive en ph.d. om Anna og hendes forfatterskab, så de aftaler, at hun må komme og se alt det materiale, der ligger hos ham og ikke er udgivet.

Læs, hvordan det udvikler sig, og hvordan Baumgartner kommer videre.
 

Anne Mette Kirk: ”Blæst”

”Blæst” efterfølger ”Knust” og ”Låst” og er tredje bind.

Politimanden Marc efterforsker mordet på Silas Rubys far og søster.

Dramachef i DR, Bjørg Walsted, har et tæt forhold til Silas, da hun har været med til skabelsen af tv-serien ”Røde papirer” skrevet af og om Silas Rubys barndom og liv.

Kapitlerne er delt mellem Marc, Silas og Bjørg, så vi gennem dem får stykket sandheden om forbrydelsen sammen bid for bid. Intet er, som det ser ud til.
 

Joy Ellis: ”Marskens mysterier”

På en nedlagt Royal Air Force-base findes et lig i en velbevaret bunker. Desuden findes en ung, lemlæstet mand i en brønd på samme grund, og så tager begivenhederne fart.

Kriminalkommissær Nicki sættes på begge sager, der måske har en sammenhæng.

Samtidig dør hendes demente far, og på dødslejet siger han ordene ”Find Eve”. Det leder Nicki på sporet af en ny sag, og her finder hun frem til, at hendes mors dødsulykke måske slet ikke var en ulykke. Og hvem var Eve?
 

Eli Åhman Owetz: ”Brevet i bogbussen”

Malin skriver et brev til en parterapeut uden at sende det og glemmer det i en biblioteksbog. Brevet findes af en mand i bogbussen, og så starter en korrespondance.

Læs den som hurtig men dejlig underholdning.
 

Clare Mackintosh: ”Mordet ved Mirror Lake”

En mand findes død i vandet 1. januar efter årets isdyp ved Mirror Lake ved området The Shore. Fion og Brad skal forsøge at finde ud af, om manden er død ved en ulykke, eller om det var drab.

Den døde er Rhys Lloyd, en berømt skuespiller, der har været hovedmanden bag det store nybyggeri ved Mirror Lake.

Dagen før 1. januar afholdt The Shore en nytårsfest, hvor de inviterede byens indbyggere i håb om at skabe en bedre stemning mellem The Shore og byen. Så nu pågår et større arbejde med at finde frem til, hvem der egentlig deltog i disse festligheder, og hvad tid de forlod festen.