Barn med tigerbamse ved bøger
Barn med tigerbamse ved bøger

Bøger til dem… der ikke kan sove alene

08.04.19
Nogle børn har svært ved at være alene. Her er tre bøger til dem

Der kan være mange grunde til, at man ikke kan lide at sove alene. Man kan føle sig utryg ved mørket, ved lydene i natten.

Man kan tænke uhyggelige eller triste tanker, blive ked af det eller føle savn. Og man kan være ulykkelig, hvis man ikke kan finde sin elskede bamse.

Det kan være rart at spejle sig selv og sine følelser i bøger. Her er tre bøger, der handler om at være alene, når man skal sove:

"Gasse Gås og bamsen, der blev væk"
af Ulrik T. Skafte og Gunhild Rød (fra 3 år)

Gasse Gås har leget hele dagen med vennerne, og nu er han træt. Han kan ikke finde sin elskede bamse, og nu kan han ikke sove. Hvem har taget bamsen?

"Godnat, Lille Æsel"
af Véronique  Cauchy og Ginette Hoffmann (fra 3 år)

Lille Æsel og hans storebror skal i seng og sove. Storebror driller Lille Æsel, fordi han har en sovekanin. Det ender med, at Storebror ligger lysvågen og er lidt bange for mørket.

"Selma og mørket og en blød, sort kat"
af Trine Bundsgaard og Charlotte Pardi (fra 3 år)

Selma har en far og en mor og en kat. Katten, Bobby, flytter med Selma, når hun bor en uge hos henholdsvis far og mor.

Der bliver læst godnathistorier og sunget sange både hos far og mor. Og der gælder én regel begge steder: Bobby må ikke ligge i Selmas seng.

Men Selma føler et savn, og når det bliver rigtig stort, er det dejligt, at Bobby ruller sig sammen på Selmas pude ved siden af hendes kind.

 

Få mange flere tips til gode godnathistorier om alle mulige emner på biblioteket. Bare kom ind forbi og spørg os eller prøv at søge på "godnathistorie" på vores hjemmeside.

Skrevet med udgangspunkt i folderen "Godnat og sov godt" udarbejdet af Bibmedia.

Materialer
  • Billedbog

Gasse Gås & bamsen, der blev væk

Billedbog. Da Gasse Gås skal sove kan han ikke finde sin bamse. Han må straks lede efter den, og finde ud af hvem af vennerne der har taget den. Vennerne synes ikke, det er sjovt at blive vækket igen
Læs mere
  • Billedbog

Gasse Gås & bamsen, der blev væk

  • Billedbog

Selma og mørket og en blød, sort kat

Billedbog. Det kan være svært at falde i søvn, når man bor hos mor og kommer til at savne far. Men det hjælper, når mor synger en sang om far og katten Bobby kommer og putter i sengen
Læs mere
  • Billedbog

Selma og mørket og en blød, sort kat