""

Fang fortællingen – læs den højt, læs den sammen

05.11.20
Der læses højt på livet løs på skolerne i Herlev dette efterår – især i uge 46

5. klasserne i Herlevs skoler sætter også dette efterår fokus på højtlæsning under overskriften "Fang fortællingen".

For er der noget så dejligt som at få læst højt af en, som virkelig mestrer det? Og er der noget så fedt som at kunne tryllebinde sine tilhørere med en lytteværdig oplæsning?
Det er også dejligt at lytte, danne billeder, blive opslugt af fortællingen. Gode fortællinger giver en noget at tænke over, gør en lidt klogere, giver en oplevelser.

Skoleforløbet her i kommunen kulminerer i uge 46 med kåringen af en række højtlæsningsvindere. Og samtidig er uge 46 også Nordisk Litteraturuge.

Hele Norden læser højt – også Herlev

Litteraturugen bliver markeret over hele Norden ved blandt andet højtlæsning – ”Morgengrylæsning” – af samme tekster for henholdsvis indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen.

Mandag den 9. november klokken 09.00 er der Morgengrylæsning på programmet i Herlev: roen sænker sig i skolestuerne, fyrfadslysene tændes, og lærerne læser op af nogle litteratur, som er udvalgt af et panel i Foreningen Norden. 
Alle tekster er skrevet af nordiske forfattere, og flere af dem har modtaget priser.

  • Billedbog

Alle tæller med

Billedbog. Tæl personerne på billederne. De bliver flere og flere. Kig godt efter og læs teksten, så kan det være at du kan finde personernes hemmeligheder. Måske kan du få øje på dig selv?
Læs mere
  • Billedbog

Alle tæller med

I år skal børnene i indskolingen forundres over bogen ”Alle tæller med” af Kristin Roskifte.  

Det er en myldre og gå-på opdagelse-bog, hvor der er lagt op til samtale et vigtigt tema: alle tæller, er unikke og har værdi. 

 

 

 

 

Mellemtrinnet får fornøjelsen af at lytte til et kapitel af en rigtig spændende og forunderlig røverhistorie: ”Morderens abe” af Jakob Wegelius .

Hovedpersonen er Sally Jones – en ikke helt almindelig, men meget klog og fingernem  gorilla. Sallys menneskeven, Mester, er sømand og anklages for at have begået et mord, som han selvfølgelig ikke har  haft noget med at gøre. 
Handlingen udspiller sig i begyndelsen af 1900-tallet i Portugal, men vi kommer vidt omkring over de store have til fjerne lan e og hjem igen – og mon ikke Sally får klaret ærterne for sin gode ven? 
En dejlig historie at samles om og læse op for hinanden af. 

Efterfølgeren, ”Den falske rose”, er også udkommet.
 

  • Bog

Pludselig falder ting fra himlen

Saaras mor fik is i hovedet og er her ikke mere. Faster Anna har vundet lottogevinsten to gange. Sådan er tilfældighederne, og i en verden af eventyr og Hercule Poirot må Saara lære at leve med savnet af sin mor
Læs mere
  • Bog

Pludselig falder ting fra himlen

Udskolingen får et kapitel af ”Pludselig falder ting fra himlen” af Selja Ahava . 

Pigen Saara bor sammen med sin far og mor i Savsmuldshuset, indtil  moderen dør i en meningsløs  ulykke . Saara flytter efter ulykken sammen med sin far ind hos faster Anna i Forstorgård . Faster Anna har vundet en stor lottogevinst, og det giver hende i virkeligheden stor skyldfølelse. 

Livet er fuldt af tilfældigheder og fuld af savn og grublen. Romanen fortælles i et smukt og poetisk sprog.

 

Fortsæt hjemme med Skumringslæsning
 

  • Bog

Dallas København : intet forandrer sig aldrig

Dallas er 12 år og bor alene med oldefar Monty. Kort efter Monty betror hende at han har gjort noget frygteligt, forsvinder han. Heldigvis får hun hjælp til at finde ham af den tatoverede dreng Jack og oldefarens ven Okker
Læs mere
  • Bog

Dallas København : intet forandrer si...

Skumringslæsning – det er læsning i mørkningen eller skumringen. 
Forældrene til børnene i kommunens 5. klasser opfordres til at læse højt hjemme i stuerne for deres store børn af ”Dallas København” af Peter Molde-Amelung.

Bogen er en fantastisk fortælling om den 12-årige pige Dallas, der bor i København i en stor villa i Frederiksberg Have med sin oldefar. 
Det er en historie med et højt tempo – Dallas er en kvindelig Indiana Jones-agtig figur, som ramler ind i farlige hændelser og samtidig kommer frem til erkendelser og indsigter.

God fornøjelse!