""

Gækkebreve og chokoladeæg - påsken er på vej!

22.03.21
Påskeæg, påskeharer, påskekyllinger … påske-altmuligt! Lige om lidt er det påske, og derfor har vores billedbogsekspert, Hanne, samlet en række gode billedbøger om netop påsken og alt det, der hører til.

Hvad er det, der er så specielt ved tiden omkring påske?  

Dagene er blevet længere, foråret er på vej. Med påsken kommer alt muligt, som vi måske glæder os til.

Påskeæg kan de fleste lide. Specielt hvis man får en hel masse, fordi hverken bedsteforældre, onkler eller tanter kunne regne ud hvem, der havde sendt alle de flotte gækkebreve.

Påsken er som julen fyldt med traditioner og ritualer. Nogle mennesker går i kirke, når det er påske. Mange tager til påskefrokost og besøger familie og venner. For de fleste er det en god tid. Men ikke alle er lige fornøjede. 

Påskeharen har det ikke altid let

  • Billedbog

Højtid eller møgtid?

Af Fred Blunt (2018)
Billedbog. Påskeharen er træt af altid at skulle klare sig selv, mens Julemanden får hjælp af både nisser og rensdyr. En nat bryder han ind i Julemandens værksted og hælder chokolade i alle maskinerne, men det går slet ikke som planlagt
Læs mere
  • Billedbog

Højtid eller møgtid?

Af Fred Blunt (2018)

Påskeharen er mildest talt træt af sine arbejdsvilkår. Sammenlignet med Julemanden er det meget op ad bakke at være Påskehare. Julemanden har et hav af hjælpere. Men hvad har Påskeharen?

Egentlig er det en julebog, men den kan snildt bruges til påske også. Og de finder en god løsning!

 

 

 

 

 

Nisse og Dompap er sande forårsbebudere

  • Billedbog

Nisse og dompap - forår

Af Kåre Bluitgen (2011)
Billedbog. Sammen oplever Nisse og hans ven dompap foråret med vintergækker, påskeæg, våde vanter og fugleunger
Læs mere
  • Billedbog

Nisse og dompap - forår

Af Kåre Bluitgen (2011)

Lige hvad man trænger til: At blive mindet om, hvad foråret er for en størrelse med påskeæg, vintergækker og fugleunger på vej, og især når det sker så yndigt og sødt som her med den lille nisse og hans ven dompap.

Bogen findes også til lån som E-bog eller lydbog på eReolen. 

 

 

 

 

 

Forskellige traditioner, hyggelige aktiviteter  - og en lille smule eftertanke

  • Billedbog

Anton og kunsten at sige nej

Billedbog. Anton skal til påskefrokost med familien. Han glæder sig ikke, for han ved, at de andre vil stille krav og overskride hans grænser. Men heldigvis er farfar ikke sådan
Læs mere
  • Billedbog

Anton og kunsten at sige nej

Anton og kunsten at sige nej

Anton er en stor dreng på 10 år. Han har det ikke altid på let, og han gruer for den der påskefrokost, han hvert år er tvangsindlagt til at deltage i. Men hos farfar er det anderledes.
Påskefrokoster er et ritual, som gerne skulle være en positiv oplevelse for alle, der er med – store som små.

Bogen findes også til lån som E-bog på eReolen. 

 

 

 

 

: Om foråret
  • Billedbog

Om foråret

(2005)
Billedbog. Om naturen i forårsmånederne marts, april og maj og hvad man kan lave både ude og inde. Med ideer til forskellige aktiviteter, fx studere haletudser, klippe gækkebreve, dekorere æg og bage hveder
Læs mere
  • Billedbog

Om foråret

(2005)

Om foråret

Foråret handler rigtig meget om ting man kan gøre sammen, når påsken nærmer sig. Gækkebreve skal laves til de søde bedsteforældre. Påskeæg skal males så de kan hænge og pynte.

Vi kan også dyrke karse – det smager dejligt til æggemaden, når vi skal spise en lækker påskefrokost. Forår og påske, det hører sammen. Du får en masse god viden om foråret i Mette Jørgensens bog.

 

 

 

 

Andre påskebøger for børn