""

Hold fødselsdag med de kendte fra børnelitteraturen

Både Pippi, Peter Pedal og Bamse fejrer også fødselsdag. Læs med og hør hvordan.

Vil du med til fødselsdag hos Pippi og alle de andre fra børnelitteraturen? 

Fødselsdag hos de kendte

Pippi fejrede faktisk sin fødselsdag på cirka samme tid som Herlev Bibliotek – altså i den mørke tid. Det var ganske tusmørkt, da Tommy og Anika ankom til Villa Villekulla.
Som vi nok kan tænke, var Pippis fødselsdag ikke som de flestes. Pippi har rigtig gode ideer til lege, man kan lege til en Pippi-fødselsdag, og hun har en mægtig god opskrift til en pandekagelagkage.

En anden kær skikkelse, som fejres på noget usædvanlig vis, er katten Findus. I "Pandekagekagen" får vi den dramatiske historie om, hvordan optakten til en af Findus’ tre årlige fødselsdage kom til at forme sig. Og det var derfor naboerne var enige om, at Peddersen var en smule småskør.

Enden på alle genvordighederne blev nu alligevel, at Peddersens fantastiske Pandekagekage kunne indtages i haven til tonerne af de skønneste wienervalse på Peddersens rejsegrammofon.

Peter Pedal bliver fejret i "Tillykke Peter Pedal" med alt, hvad der hører sig til af kager, lege og gaver. Nu kan han glæde sig  til sin næste fødselsdag, og der er heldigvis kun 365 dage til.

Til fest hos Mor Muh, Lotte og Bamse

Mor Muh og Lotte er to litterære køer, som begge har sat deres aftryk på striben af fortællinger om fødselsdage. I "Dengang Mor Muh mødte krage" er det Mor Muh, der gerne vil glæde den halvsure krage med en fødselsdagsfest.

I "Fødselsdagsfest for Lotte" er det den yderst charmerende ko Lotte, som tror de andre på gården har glemt hendes fødselsdag – det har de ikke. Tværtimod – de laver bare surprisefødselsdagsparty for hende.

I "Bamses allergodeste billedbog" kommer vi med til fejringen af vores allerkæreste og meget kendte Bamse. Bamse er så spændt, at han næsten ikke kan holde det ud. Natten før ens fødselsdag føles meget lang. Bamse synes, at det er en rigtig drillenat fuld af puslende lyde og underlige træer. Men det bliver morgen og vennerne kommer og holder fødselsdag for Bamse.

Alfons, Villads og Gurli Gris holder fødselsdag

Alfons Åberg giver os indblik i, hvordan han bliver fejret på sin fødselsdag. Hvordan det går for sig kan vi blive kloge på i "Hold fødselsdag med Alfons Åberg". Vi får kageopskrifter, bl.a på Farmors hindbærreder. Der er også masser af ideer til lege i bogen. Det er sjovt at være med til Alfons’ fødselsdag.

"Villads fra Valby har fødselsdag", men at man skal i skole på sin fødselsdag, kan han ikke umiddelbart forstå. Det skulle han da ikke sidst, han havde fødselsdag. Men da var det jo også søndag!

Far har bagt en banankage, som Villads har med i skole. Der bliver sunget fødselsdagssang for Villads. Men han venter med at holde fest for kammeraterne til det bliver weekend. Det er kun morfar, mormor, moster og fætteren, der kommer på selve dagen. Og gaverne – mon han får det, han har ønsket sig?

I Gurli Gris’ univers forstår man sig på sjov og spas, når der er fødselsdag på dagsordenen. I "Gurli Gris i legeland" er det Kalle Kanin, der er fødselsdagsbarnet. Inden festen er slut har flere af de voksne siddet fast i rutsjebanen. Det giver ikke mange panderynker, men en masse latter.