""

Hvordan vil du fejre din fødselsdag?

Der er så mange måder at fejre fødselsdag på – hvordan vil du fejre din?
  • Billedbog

Fødselsdagen

Af Ulrika Kestere (2021)
Billedbog om forskellige måder at holde fødselsdag. Nogle dyr vil fejre stille og helt roligt, mens andre dyr vil danse vildt. For børn på 3-6 år
Læs mere
  • Billedbog

Fødselsdagen

Af Ulrika Kestere (2021)

I "Fødselsdagen" får vi forskellige bud på, hvordan en fødselsdag, måske endda en ønskefødselsdag, kunne forme sig.

Vi er jo allesammen mere eller mindre forskellige. Nogle vil have fest og larm i gaden, andre vil bare have fred.

Tænk at kunne sidde i et lækkert boblebad i den dunkle nat til tonerne af skøn musik og med en mørk stjerneklar himmel over sig...

 

 

 

 

En fødselsdag man ønsker sig? 

Tænk at have venner, der laver overraskelser. Det har  Musen Malle og de giver hende en dejlig dag med mange overraskelser i "Malle får en stor overraskelse". 

I "Prutteprinsen" bliver prinsen stopfodret fra morgenstunden. Han får så meget indenbords, at han må prutte sig gennem dagen. Gaver får han, men ikke det han allerhelst vil have. Det får han dog til sidst og når enden er god er alting godt. Der er højt tempo i bogen og den er ganske sjov.

Der er noget der hedder forventningsafstemning, og så er der noget, der kan tage nye drejninger og ende med at give værdifulde indsigter.

I "Alvin Pang og verdens bedste fødselsdag" tænker Alvin på at få gaver – mange gaver. Men han tænker også på, at far skal komme. Og Rasmus den lidt irriterende dreng rummer måske alligevel, når alt kommer til alt, noget rigtig godt. Så kom far jo ogsåe til sidst, men han skulle være kommet noget før og ikke have brugt tid på at få fat i den rigtige gave. 

I "Bolette elsker Rosin" er Bolette ked af, at det ikke er hende, der skal have den gave hun skal give Anton. Bolettes mor kan ikke rigtig fornemme, hvordan Bolette har det: At Bolette er blevet glad for det lille tøjegern, som hun har givet navnet Rosin.

Mor insisterer på, at det er tøjegernet og ikke noget selvlysende slim, Anton skal have. Og derved bliver det indtil videre. Anton viser sig at være ligeglad med tøjegernet, og det skærer Bolette i hjertet. Rosin vil ikke få nogen god fremtid hos Anton, så Bolette lover Anton, at hun vil give ham noget lækkert slim i stedet for Rosin. Det bliver en win-winsituation for Bolette, Anton og Rosin.

I "Min lillebrors fødselsdag" er det kun mormor der rigtig ser, at storesøster også skal ses, når lillebror skal fejres på sin 1-års fødselsdag. Det udvikler sig til lidt af et kaos med vrede tanter og onkler.

Midt i kaosset får de to søskende blik for hinanden. Lillebror og storesøster giver hinanden et kram. Så kan de voksne sidde der og brokke sig over spildt kaffe og den slags.

 

Buster er en lille dreng på bare 1 år. I "Busters fødselsdag" har han en fin kage. Men hvem er kagen til? Er den til katten? Til anden? Til hunden? Til musen? Til grisen? Til fuglen? Kagen er da til Buster, for det er hans fødselsdag. Og så bliver der sunget fødselsdagssang og råbt hurra. 

I "Hop ombord på dyretoget" har en lille dreng fødselsdag. Sammen med sin mor går han gennem byen. De skal i Zoologisk Have, hvor hans far er dyrepasser. Drengen har følgeskab af en masse dyr. Vel ankommet til Zoo hopper de på Dyretoget og fejrer dagen med kage og køretur. Det ser ud til at blive en rigtig hyggelig dag i Zoologisk Have.