Læsehunden Amanda, hendes ejer Dorthe og barnet Liam.

Læs med en hund!

Styrk dit barns læsning gennem et forløb med en læsehund

Herlev Bibliotek og Foreningen Læsehunde tilbyder børn i Herlev hyggelige og lærerige stunder med en læsehund.

På billedet er det 9-årige Liam, der læser højt for læsehunden Amanda. Amanda har været læsehund i halvandet år, og følges altid med sin ejer Dorthe.

Liam fortæller, at han til at begynde med ikke var så glad for at læse højt – især ikke i klassen. Men han er glad for hunde. Og efter at have læst højt for Amanda en gang om ugen i seks uger, er han blevet meget mere tryg ved højtlæsning og fremlæggelser.

Dit barn kan også læse med en læsehund!

Hvad er en læsehund?

En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier.

En læsehund er godkendt og certificeret til at arbejde på biblioteket med netop denne opgave.

Hvordan kan en læsehund hjælpe?

En læsehund hverken dømmer eller retter på barnet, men tilbyder ro og nærvær, der skaber tryghed og tillid hos barnet. En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse og resultatet er øget læselyst og selvtillid.

Hvor og hvordan foregår det?

Vi mødes på Biblioteket Kilden, Dildhaven 40. Dit barn læser op af sin egen medbragte bog, men der er selvfølgelig også mulighed for at låne en bog på biblioteket.

Hvornår foregår det?

En læsestund varer 30-45 minutter. Tidspunktet for den ugentlige læsestund aftales med læsehundens ejer. Dit barn læser højt for læsehunden i 20-30 minutter, og herefter hygger vi.

Læseforløbet varer typisk seks uger, og dit barn får et diplom, når forløbet er slut.

Hvad koster det?

Det er gratis at modtage hjælp fra en læsehund. Læsehunden og dens ejer arbejder frivilligt, og det er gratis for alle parter at deltage.

Hvordan tilmelder jeg mit barn?

Foreningen Læsehunde står bag tilbuddet. Tilbuddet henvender sig primært til børn i 1.-5. klasse. Skriv en mail med information om dit barns navn og alder samt hvilket bibliotek, I ønsker et læseforløb hos.

Skriv til sjaelland@laesehunde.dk