3 bøger om broer

Museet Gammelgaard i Herlev afholder hvert år en sommerudstilling, hvor man kan indsende sine egne værker. I år er temaet BROER, og i den anledning anbefaler vi 3 bøger (okay, og en film...) om broer.
Broer i litteratur

Sidder du med en kunstner i maven? Så har du mulighed for at få et værk med på Gammelgaards sommerudstilling , hvor temaet er broen. Du kan indsende dit værk til og med d. 16. juni 2016.  På dette link kan du se, hvordan du deltager. Har du brug for noget inspiration om broer, hvis du vil i gang med et værk? Så giver vi dig tre tips til litteratur om broer, der måske kan inspirere dig:

Lars Frost: Ubevidst Rødgang

Ubevidst rødgang er blevet kaldt en »ingeniørroman«, hvilket indbefatter en hel del dansk bro-historie. Ud over det handler romanen om ingeniør Erik og kone Grete, et ægtepar først i 70erne, som lever i det nye danske velfærdssmørhul. Erik læser højt fra aviserne om verdens seneste katastrofer, Grete sværger til Mad&Gæster, de går i Magasin og tager den store beslutning at købe en grill. Vi møder Eriks brødre, henholdsvis landmanden og ham, der aldrig rigtig blev til noget, den lidt for smarte eks-kollega John, og så er der sønnen Arne. 

Tomas Espedal: Gå. Eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv

Espedal går rundt i Bergen og herfra begiver han sig på ud en lang rejse til fods. Han går ud i verden, søger friheden, krydser broer og grænser, går i Rimbauds spor, går på druk, går i hundene, og på sine gåture fører han samtaler med filosoffer og tænkere ved at læse deres bøger.

Broerne i Madison County 

Dette værk kommer vi ikke udenom, når vi taler om broer....en af mine personlige yndlingsfilm om kærlighed er Broerne i Madison County med Meryl Streep og Clint Eastwood (som selvfølgelig er en filmatisering af en bog) Et tilfældigt møde mellem fotografen Robert og landmandskonen Francesca udvikler sig på fire dage til den store kærlighed - Hun har familie, så de må skilles, men de glemmer aldrig hinanden. Læs bogen eller se filmen for at finde ud af, hvorfor Francesca vil have spredt sin aske under broerne i Madison County, når hun engang skal herfra.

 

Materialer
Lars Frost (f. 1973-10-07): Ubevidst rødgang : ingeniørroman
Reservér
  • Bog

Ubevidst rødgang : ingeniørroman

Af Lars Frost (f. 1973-10-07) (2008)
Læs mere
Reservér
  • Film (net)

Broerne i Madison County

Af Clint Eastwood, Jack N. Green, Richard LaGravenese (2013)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Af Tomas Espedal (2008)
Læs mere