""

Badeferie – i sydens sol

14.05.13
Jeg drømmer om en sommerferie der er varm og solrig. En ferie hvor jeg kan ligge det meste af dagen ved stranden og til lyden af bølgerne lade mig opsluge af en god bog.

Jeg er allerede nu ved at planlægge, hvad jeg skal læse i ferien. Mit krav til strandlæsningen denne sommer er, foruden korte kapitler, der giver mig naturlige pauser, hvor jeg kan døse hen eller smutte en tur i vandet, at de skal handle om stærke og inspirerende kvinder eller børneopdragelse som lige nu er emner, der har min helt store interesse.

Gretelise Holms erindringsbog ’Jesus, pengene og livet’ (2012), som hun kommer og fortæller om i efteråret på Herlev Bibliotek, er en af de biografier, jeg vil kaste mig over denne sommer. Gretelise Holm (f. 1946) er en moderne og intelligent kvinde, forfatter, journalist og samfundsdebattør. I bogen beskriver hun sin families baggrund, sin opvækst som nomadebarn i jyske landsogne og sin tid som17-årig journalistelev ansat ved Berlingske Tidende og om sit personlige forhold til ungdomsoprøret i 1968.

Søskende’ er en ny bog til forældre om at skabe gode søskenderelationer skrevet af Margrethe Brun Hansen som også gæster Herlev Bibliotek i efteråret. Bogens emne er yderst interessant og beskriver hvordan søskendeforholdet afspejler forældrenes, børnenes forskellige personligheder og meget mere. Stranden vil helt sikkert være et oplagt sted at fordybe sig i denne bog.

Når jeg bliver træt i armen af at læse skal jeg lytte til musik. Jeg lytter til et udvalg af de værker, som vi skal gennemgå i den klassiske lytteklub i efteråret på biblioteket.

Hvad skal du læse og lytte til ved stranden denne sommer?

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Jesus, pengene og livet

Af Gretelise Holm (f. 1946) (2012)
Forfatteren, journalisten og samfundsdebattøren Gretelise Holms (f. 1946) beretning om sin families baggrund og om si...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Søskende : en bog til forældre om at skabe gode søskenderelationer

Af Margrethe Brun Hansen (2013)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Dvd

Mestersangerne i Nürnberg (Stein)

Af Richard Wagner (2006)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Cd (musik)

Hildegard

Af Hildegard von Bingen (2012)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Cd (musik)

A portrait : his works, his life

Af Arvo Pärt (2005)
Læs mere