Bæredygtighed uden skam

17.04.23
Hvordan bliver vi mere grønne verdensborgere, uden det er for svært og tungt?

Uge 17 er alle bibliotekers verdensmålsuge, hvor vi sætter ekstra fokus på FNs Verdensmål for en mere bæredygtig verden.

Men kender du følelsen af at ville leve mere bæredygtigt, men ikke ane hvordan? Og nytter de små ting, du gør i hverdagen, overhovedet noget i den store sammenhæng?

Jeg er meget i tvivl om, hvad jeg skal gøre for at blive en grønnere forbruger. Og jeg har ikke lyst til at blive peget fingre ad eller få at vide, at jeg ikke gør det godt nok.

Derfor har jeg valgt at se nærmere på, hvordan jeg som fremtidens grønne borger kan bidrage til et mere bæredygtigt samfund, uden at føle mig helt utilstrækkelig. Og jeg har selvfølgelig søgt inspiration i bøgerne:

Humor og konkrete råd

Bogen "Lev bæredygtigt" er skrevet med humor og lethed, der gør et tungt emne sjovt og inspirerende at læse om. Bogen er skrevet til alle, for vi har alle en rolle i den grønne omstilling. 

Bogen "Klimaguiden" giver gode råd til, hvordan man som almindelig borger kan leve mere klimavenligt og yde et bidrag til at redde kloden. Bogen går bag om alle områder af vores forbrug, lige fra mad, tøj, bolig og transport til ferier, højtider og økonomi, og den viser uden løftede pegefingre, hvad du selv kan gøre for at reducere dit CO2-aftryk.

Bogen "Jordbo" er en lille håndbog, der vækker din nysgerrighed for landskaber og omgivelser, som mange af os har glemt – men som vi i virkeligheden aldrig har været adskilt fra. Du kan også tilmelde dig Jordbo-brevet fra mediet Føljeton her.

Magasinet "Tidsskrift for praktisk økologi" gør dig meget klogere på haveglæde, selvforsyning, husholdning og biodiversitet.

Og på Filmstriben finder du "Rejsen til Utopia" – en dokumentar, der viser, at det er lettere at mene det rigtige end at gøre det!
 

Jeg håber, du bliver inspireret af mine forslag – god fornøjelse, Marianne

Materialer
Connie Svabo, Jesper Dalgaard Pøhler: Lev bæredygtigt : kom nu, du kan godt!
  • Bog

Lev bæredygtigt : kom nu, du kan godt!

Alle med interesse for brandvarme emner som bæredygtighed og klimakrise får her gode råd og praktiske tips til et bæredygtig liv i pagt med den natur, vi er så afhængige af
Læs mere
  • Bog

Lev bæredygtigt : kom nu, du kan godt!

Anna Fenger Schefte, Anders Nolting Magelund: Klimaguiden : red verden lidt hver dag
  • Bog

Klimaguiden : red verden lidt hver dag

Guide til hvordan man, som almindelig dansker, kan leve mere klimavenligt og yde et bidrag til at redde kloden
Læs mere
  • Bog

Klimaguiden : red verden lidt hver dag

Emmy Laura Perez Fjalland: Jordbo : en ledsager i uregerlige tider
  • Bog

Jordbo : en ledsager i uregerlige tider

Hvordan vækker man nysgerrigheden for det miljø og den verden, der er i krise? For læsere, der vil have input via tekster, øvelser og opskrifter til at skabe forbindelse til de landskaber og omgivelser, vi er en del af
Læs mere
  • Bog

Jordbo : en ledsager i uregerlige tider

  • Tidsskrift

Praktisk økologi

(1994)
Læs mere
  • Tidsskrift

Praktisk økologi

(1994)