""

DEBAT: Er vi bange for Kina?

Bibliotekerne udgør en helt central ramme for den demokratiske debat – også den digitale. Hver uge i marts kan du derfor være publikum til ”Folkeoplysende Frirumsdebatter”. Et digitalt rum med debat, der giver plads til tvivl og dilemmaer og først og fremmest handler om én ting. Det handler om at blive klogere.

Alle ved, at Kina systematisk bryder menneskerettigheder, de snyder med handel, bryder internationale aftaler og massearresterer demokratidemonstranter i Hong Kong. Alligevel har Danmark og EU et stærkt samarbejde med kineserne, og Danmark er sammen med de øvrige EU-lande ved at indgå en stor investeringsaftale med dem. Hvorfor?

Bliv klogere på de mange nuancer, der er i diskussionen om, hvor hårdt Danmark skal kritisere og sanktionere Kina, og hvorfor denne geopolitiske diskussion også har betydning for dit liv og din hverdag.

Debattører: Martin Lidegaard (MF, Rad.) og Thomas Rohden (Fmd. Dansk Kina-Kritisk Selskab)

Debatpilot: Stinne Poulsen fra Himmerland Ungdomsskole

Debatten foregår den 10. marts kl. 20.00-21.15 på Zoom og er gratis. Læs mere på www.frirummet.org

Folkeoplysende Frirumsdebatter

I en tid, hvor mange sidder meget alene foran en skærm, skal vi skabe alternativer til hidsige kommentarspor, breaking news og konfliktunderholdning. Derfor har Frirumsdebatter tre runder:

Frontrunden: Konfliktens centrale uenigheder tegnes tydeligt op

Refleksionsrunden: Debattørerne forholder sig til modpartens argumenter, konfliktens dilemmaer og egen tvivl

Initiativrunden: Debattører og deltagere bidrager til nye løsninger. Der er mulighed for at stille spørgsmål gennem en digital Q&A. 

 

Tilmeld dig til DEBAT: Er vi bange for Kina?

 

Se også...

DEBAT: #MeToo – hvordan forener vi kampen for retfærdighed med retssikkerheden?

DEBAT: Skal vi droppe de klassiske politiske ideologier for at redde verden?

DEBAT: Kan vi vækste os til en bedre fremtid?

Tags