Den erotiske bølge

31.03.14
Lyst til en erotisk roman? Kig her og bliv inspireret

De litterære bølger
Indenfor den litterære verden tales der om bølger. En bog får succes og sætter gang i en bølge af lignende romaner. Den unge troldmandslærling Harry Potter var med til at sætte fantasybølgen i gang, mens den paranormale romance ”Twilight” om den menneskelige Bella og vampyren Edward resulterede i en stormflod af vampyrbøger – som så senere fortsatte til at omhandle engle, dæmoner, varulve og lignende.

Fifty shades of grey
”Fifty shades of grey” serien, hvor den første har undertitlen ”Fanget”, havde samme effekt på den erotiske litteratur. Kort fortalt handler bøgerne om den uskyldige Anastasia Steele, der indleder et S/M-forhold til den lidt ældre millionær Christian Grey.

Trilogien har sat salgsrekorder verden over, er udkommet i 40 lande og har solgt over 80 millioner eksemplarer på verdensplan, men har også tilføjet begrebet "mommy porn" til den engelske online ordbog Collins.

Fanfiction - når læserne ikke kan få nok
Fanfiction er, når fans skriver historier om karakterer fra bøger, film og tv-serier eller om virkelige personer som Justin Bieber og andre berømtheder. Denne del af litteraturen har eksisteret i årevis, men er først blevet rigtig stort med Internettet. 
Og det var sådan ”Fifty shades” faktisk startede som fanfiction over personerne Edward og Bella fra Twilight. Siden blev historien omskrevet, og de overnaturlige elementer blev pillet ud. 

Sådan begyndte Fifty shades of grey - og med den startede den erotiske bølge der trak en lang række nye erotiske romaner med sig. Tag et kig her på listen og bliv inspireret af de nyeste.

Originally published by Pernille Jørgensen, Varde Bibliotek.

Materialer
  • Bog

Gnist

Af Maya Banks (2013)
Mia indgår i et kontraktbundet erotisk dominansforhold med den ældre, rige og smukke Gabe. Mias overbeskyttende bror er Gabes bedste ven og forretningspartner, og han må ikke finde ud af det. Samtidig bliver forholdet stadig mere intenst og besættende
Læs mere
  • Bog

Gnist

Af Maya Banks (2013)
  • Bog

Fifty shades. Bind 1, Fanget

Af E. L. James (2012)
Anastasia Steele, en uerfaren 21-årig, falder med et brag for den smukke, rige, dominerende sexgud Christian Grey. Men hans trang til sadomasochistisk sex skræmmer hende. Vil det lykkes at løsne knuderne i Christians sind og få et mere normalt forhold?
Læs mere
  • Bog

Fifty shades. Bind 1, Fanget

Af E. L. James (2012)
John Cleland: Fanny Hill : en glædespiges erindringer (Ved Viggo Hjørnager Pedersen)
  • Bog

Fanny Hill : en glædespiges erindringer (Ved Viggo Hjørnager Pedersen)

Af John Cleland (2012)
Klassisk erotisk roman om en glædespiges oplevelser i 1700-tallets London
Læs mere
  • Bog

Fanny Hill : en glædespiges erindring...

Af John Cleland (2012)
  • Bog

O's historie & O vender tilbage

Af Pauline Réage (2013)
Erotiske beretninger om en kvinde, som med pisk og tvang lærer at stille sin krop til rådighed for enhver og at nyde det
Læs mere
  • Bog

O's historie & O vender tilbage

Af Pauline Réage (2013)