""

"Der er for meget lys i vores samfund"

Kunstner Kirstine Roepstorff elsker mørke.

Kirstine Roepstorff hylder mørket på årets Venedig Biennale

Kunstner Kirstine Roepstorff har i år udsmykket den danske pavillon på Venedig Biennalen med værket Influenza. theathre of glowing darkness. Roepstorff siger om værket: 

 ”Influenza er for mig en metafor for det 21. århundredes tilstand. Vi er svækkede, fordi vi kun lader os nære af lyset og undsiger mørket. Men for meget lys udmatter os, og vi har brug for mørkets regenererende energi. Mørket opløser grænser og gør transformation mulig. Vi har brug for mørket for at kunne skabe visioner til at forme vores fælles fremtid.” 

En del af værket fra Venedig Biennalen består af et lydværk på 32 minutter, hvor tre stemmer taler sammen om mørkets nødvendighed.

Morten Søndergaard og lyden af et bjergs indre mørke

Morten Søndergaard arbejder med ord i sit kunstneriske virke, både som forfatter til adskillige digtsamlinger, sætninger skrevet ind i marmorgulve eller som tekster med musik til. Han er aktuel med lydværket SPEOS, som han har skabt med musiker Emil Thomsen og videokunstner Jakob Schweppenhäuser. 

I SPEOS rejser vi med en person dybt ind i et bjerg et ukendt sted, for at finde frem til det, nogen har kaldt for stilhedens kammer. Fra denne rejse dybere og dybere ind i mørket rapporterer den udsendte, og lytteren følger med hele vejen - helt derind, hvor mørket bliver underligt levende. 

Læs mere om Morten Søndergaard på Forfatterweb

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Døden er en del af mit navn : digt

Af Morten Søndergaard (f. 1964) (2016)
Digte om døden og navnet
Læs mere