""

Et blik tilbage, et blik frem: Black History Month

13.02.23
Black History Month fejrer og anerkender de betydelige bidrag fra sorte amerikanere til verden. Vi peger på historiske bøger og film

Black History Month er en måned, der er med til at øge bevidstheden om sorte amerikaneres historie – især amerikanere af afrikansk oprindelse. Fejringen stammer fra USA, hvor den blev introduceret i 1926 af historikeren Carter G. Woodson, men er nu en international begivenhed.

Black History Month er også en tid, hvor man anerkender og mindes de sorte amerikanske ledere, der har gjort en kæmpe forskel i samfundet og har kæmpet for rettigheder, frihed og ligestilling.

Fejringen af Black History Month er vigtig, da den giver mulighed for at øge opmærksomheden på de udfordringer, sorte amerikanere stadig står overfor, og for at fremme arbejdet mod en mere lige og retfærdig fremtid. 

Ind i historien gennem litteratur og film

Skønlitteratur er en af de bedste måder at lære om underbelyst historie på – især hvis litteraturen er skrevet af dem, det handler om.

Jeg har fundet en række historiske bøger og film, der kan hjælpe med at øge bevidstheden om Black History Month.
Bøgerne og filmene tilbyder en dybere forståelse for afrikansk amerikansk historie, sorte amerikaneres indflydelse på amerikansk kultur og deres kamp for ligestilling.

Rigtig god fornøjelse.

Historiske bøger 

Historiske film