Brætspil, terninger
Brætspil, terninger

Fem fede brætspil for to

Her er fem gode brætspil, I kan låne på biblioteket – og hvor I kun behøver være to personer

De fleste bræspil kræver, at man er 4+ personer, og det er jo lidt svært, hvis man kun er to. Men spillene for færre deltagere findes! Og vi har nogle af de gode:

Lost Cities

Er du på jagt efter et let brætspil, som er lige til at kaste sig over, så er "Lost Cities" et godt bud. 

Det handler grundlæggende om at tage kort fra enten bunken eller bordet og bygge rækker af dem. Der er rig mulighed for at ødelægge spillet for den anden, og spillet kan hurtigt vende, hvis man satser. 

Det tager cirka 30 minutter at spille. 

7 Wonders Duel

Måske kender du originaludgaven "7 Wonders". Dette er topersonersudgaven, og mange af elementerne fra originalen er bibeholdt i spillet. 

Det tager cirka 30 minutter at spille.

The Mind

Det lyder måske lidt underligt ved første møde, men det er faktisk et velfungerende kortspil. Spillet handler om, at man samarbejder om at lægge en rigtig talrække – uden at kommunikere. 

Det tager cirka 20 minutter at spille. 

Jaipur

Minder på nogle måder om "Lost Cities". Det gælder om at tage kort op fra bunken og om, hvor længe man tør sidde med dem på hånden.

Der er nemlig både bonus for at være den første til at lægge kort ned og for at lægge flere ens kort ned samtidig. Så her er der en virkelig god mulighed for venskabelig uenighed. 

Det tager cirka 30 minutter at spille. 

Rivals for Catan 

Dette er topersonersudgaven af "Settlers of Catan". Denne udgave har en lille smule mere dybde en originaludgaven.

Spillet går ud på, at man bygger en by og samler ressourcer sammen. Spillet er delt op i tre decks, som repræsenterer tre forskellige æraer.

Det fungerer sådan, at man starter med det første, spiller det igennem nogle gange og selv vælger, hvornår man vil gå videre til det næste, inden man tilsidst kan spille med kort fra alle decks. 

Det tager cirka 45 minutter at spille. 
 

 

Tags
Materialer
  • Spil

Lost cities

(2018)
Spil. Strategispil. Lost cities er et hurtigt spil for to personer, der er nemt at lære men svært at mestre. Kulissen er, at du som opdagelsesrejsende og arkæolog skal finde en sagnomspunden by. Spillet har masser af matematik og giver udfordring til de små grå
Læs mere
  • Spil

Lost cities

(2018)
  • Spil

The mind

(2018)
Spil. Samarbejdsspil. Et anderledes kortspil, hvor man ikke må snakke med nogen under spillet. Spillerne skal synkronisere deres tidsfornemmelse og kommunikere sammen blot med deres tanker
Læs mere
  • Spil

The mind

(2018)
  • Spil

Jaipur

Spil. Udspiller sig i Rajasthans hovedstad, Jaipur. I Jaipur konkurrerer to spillere om at være den bedste forhandler af kameler, krydderier, klæder, guld og ædelsten. I løbet af tre uger (runder) dyster de to spillere om at gennemføre de bedste handler for at vinde den ærede titel som Maharajaens personlige leverandør
Læs mere
  • Spil

Jaipur

  • Spil

7 wonders - Duel

(2016)
Spil for 2 spillere. Udvikl din videnskabelige forståelse og din militærmagt, byg prestigefyldte bygninger, og før din civilisation til sejr!
Læs mere
  • Spil

7 wonders - Duel

(2016)