""

FGU udstiller fotografier på Herlev Bibliotek

En gruppe elever fra Foto & Visuel Kommunikation fra FGU Nord udstiller deres Fotografier på Herlev Bibliotek

I disse dage kan du, når du besøger Herlev Bibliotek opleve en mindre fotoudstilling med fotografier taget af 15 elever fra FGU Nord. 

Eleverne som står bag de 15 udstillede fotografier, er alle mellem 16 og 22 år og har gået på skolen i 1-3 år. 

Hvad kan du se?

Eleverne har hver valgt ét af deres egne fotografier til udstillingen, med et ønske om at give dig et indblik i, hvad deres hverdag er fyldt med. Alle billeder har de fotograferet gennem deres tid på Foto & Visuel Kommunikation. 

Billederne viser derfor et bredt udsnit af de forskellige typer fotografi, som eleverne har arbejdet med. I udstillingen kan du således se både portrætter af kendte og ukendte, natur og landskab, mennesker og dyr, personlige projekter og mode, sort/hvid og farve, reportage samt reklame og kunst.

I udstillingen finder du desuden 15 fotografier gengivet på postkort, og du er velkommen til at vælge et enkelt eller to af disse og tage med hjem. 

Hvad er Foto & Visuel Kommunikation på FGU?

På Foto & Visuel Kommunikation er undervisningen baseret på en masse praktiske fotoopgaver, hvor eleverne også lærer om idéudvikling, komposition, de fotografiske genrer, fotohistorie, redigeringsprogrammer og kamerateknik.

En del af undervisningen er desuden at tage på ture sammen, f.eks fotograferer de arkitektur og landskaber. De besøger en masse udstillinger og relevante events, for at finde inspiration til nye fotoprojekter. 

Ud over dette har eleverne også almene fag som dansk og matematik, hvor undervisningen så vidt muligt tager afsæt i foto.

Eleverne fortæller, at:

"Samarbejde og sammenhold er en vigtig del af det vi laver. Man hjælper hinanden både med fotografering og idéer. De elever, der kender til et emne hjælper de nye der kommer til, for vi har løbende optag. 
Det vigtigste er, at man har lyst til at arbejde med billeder, det er ikke nødvendigvis for at blive fotograf, det er også for at dyrke noget, der giver glæde."

Du kan læse mere om Foto & Visuel Kommunikation på fgunord.dk eller tage en brochure.

 

Foto af Oscar Schmidt