Mads Mikkelsen som Cliff i spillet "Death Stranding" (billede hentet fra www.igdb.com)
Mads Mikkelsen som Cliff i spillet "Death Stranding" (billede hentet fra www.igdb.com)

Fire nye fremragende PS4-spil

07.01.20
Har julen bragt lidt for mange bløde pakker? Fortvivl ej!

Vi har fået en lille håndfuld fremragende PS4-spil ind ad døren.

Hvis spillet er udlånt, kan du reservere det og fordrive ventetiden med de lignende titler, du finder nederst i artiklen – god fornøjelse!

Death Stranding

Det über-hypede spil fra Hideo Kojima udkom forrige måned. Og selvom spillet fik en generelt god modtagelse, delte det også vandene. Det er langtrukkent, men byder også på et utroligt dragende og fascinerende univers.

Man må tage hatten af for Kojima, der tør gøre tingene anderledes. Selvom gameplayets meritter kan diskuteres, så er det en interessant, unik og uhyre velproduceret udgivelse.

Det har blandt andet resulteret i en kåring som årets bedste PS4-eksklusive titel på hjemmesiden ”IGN” og tre priser til årets ”Game Awards”. En af priserne gik til skuespiller Mads Mikkelsen, der ligesom flere andre store stjerner har en rolle i spillet.

Lignende spil:
Kojimas ”Metal Gear”-serie er fast pensum for enhver gamer med respekt for sig selv. Dog ikke det nyeste spil med undertitlen ”Survive”, da det er udviklet uden Kojimas indflydelse, hvilket kan mærkes.

Derimod er “Metal Gear Solid V - The Phantom Pain” noget af det ypperste, serien har leveret.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Hjemmesiden “The Verge” beskriver spillet som “part Zelda, part Tomb Raider, part Uncharted — all Star Wars”.

I stedet for at prøve at opfinde den dybe tallerken, har udviklerne taget kendte spilelementer, der virker, og fokuseret på at stable et troværdigt Star Wars-univers på benene. Det er der bred enighed om er lykkedes, blandt andet på grund af det fremragende lyddesign, som spillet har vundet årets IGN-pris for.

Der er både noget at komme efter for casual og hardcore Star Wars-fans – og for os, der bare gerne vil have et godt spil.

Herlev Bibliotek har Playstation 4-udgaven af spillet, men jeg bliver nødt til at vise den overlegne X-box-trailer, der fik gåsehuden til at rejse sig på mig nærmest øjeblikkeligt (se boks).

Lignende spil:
Som sagt har spilserier som ”Tomb Raider” og ”Uncharted” været inspirationskilder. Er man inkarneret Star Wars og/eller First Person Shooter fan, kan man også give ”Battlefront”-serien et skud.

Life is Strange 2

”Life is Strange”-serien er til dig, der først og fremmest gerne vil have en god historie. Jeg vil anbefale, at du spiller det første ”Life is Strange” og prequellen ”Before the Storm”, før du spiller "Life is Strange 2".

Vil du bare lige snuse til universet, så begynd hellere med ”The Awesome Adventures of Captain Spirit”. Det er et lille 1½-2 timers spil sat i samme univers og med samme gameplay.
Det ligger gratis på PS Store (det står listet som en demo, men det er det fulde spil) og er rigtig fint som appetitvækker (eller afskrækker).

Lignende spil:
Det hedengangne ”Telltale Games”-studie var særdeles leveringsdygtige i moderne adventurespil baseret på alle mulige spændende franchises. Prøv f.eks. ”Game of Thrones”-spillet.

Studiet er blevet opkøbt, så man kan håbe, de begynder at producere gode spil igen.

Slay the Spire

”Slay the Spire” kombinerer deck-building med roguelike dungeon crawling i en særdeles vanedannende cocktail.

Du begynder med et sæt kort, som du skal benytte til at besejre fjender med. Du opbygger det undervejs ved at udskifte og tilføje kort. Du kan også samle og købe nyt udstyr, der kan hjælpe dig på din færd gennem The Spire.

I modsætning til "Life is Strange" er der ikke megen historie at komme efter her. Grafikken er heller ikke just prangende. Du får til gengæld et stærkt underholdende og vanedannende gameplay, der har skaffet spillet IGN-prisen for årets strategi-/taktik-spil.

Lignende spil:
Meget af det, der gør ”Slay the Spire” til et fedt spil, finder du også i spillet ”Darkest Dungeon”.

”Wargroove” byder ligeledes på udfordrende, taktisk, turbaseret gameplay, men i en mere nuttet indpakning i form af farverig pixel-grafik.

Spil, der ligner de fire nye:

Info

The Game Awards baserer primært sine priser på baggrund af 80 verdensomspændende publikationer om spil og medier.

IGN er et velrenommeret spil- og mediesite, der siden 2017 været moderselskab for den virtuelle spilbutik Humble Bundle.

The Verge er et amerikansk tech-, videnskabs- og mediesite.