Hækling: Dyr til børn og barnlige sjæle

Ethvert barn vil blive glad for et hæklet dyr fra bogserien "Edwards menageri"

Strikkebøger har vi mange af på Herlev Bibliotek, men der findes også bøger om hækling. De hæklebøger, jeg synes bedst om, er fra serien "Edwards menageri" af Kerry Lord.

To uger før Kerry Lord fødte sin lille søn, Edward, lærte hun at hækle. De næste 12 måneder fortsatte hun, og det blev til den første bog om hæklede dyr, ”Edwards menageri”.
Her er alle opskrifterne på dyrebamser, vores børn eller børnebørn vil elske at eje.

Ponyen Charlotte, der har sit eget hundespa

”Edwards menageri” er et hot hit blandt bibliotekets håndarbejdsbøger. Fra bogen kan du strikke en hel zoologisk have, blandt andre ponyen Charlotte, gorillaen Gunhild, pindsvinet Frank og næsehornet Otto.

Hvert hæklet dyr har sin egen lille historie, for eksempel er næsehornet Otto pilot, og ponyen Charlotte har sit eget hundespa.

Opskrifterne i bogen er alle lavet i tre sværhedsgrader, så du på den måde kan vælge efter dine evner. Sværhedsgraderne går lige fra nybegynder til øvet hækler.

Hunden på gaden

Kerry Lords anden bog er ”Edwards menageri – Hunde: 50 opskrifter på hæklede hunde”. Her kan du hækle næsten alle hunderacer, der findes, og de ligner de rigtige hunde helt vildt.

Desværre mangler den hund, jeg selv har, nemlig en Cavalier King Charles Spaniel – men heldigvis har hun hunderacen Spaniels med, og de to racer ligner jo hinanden særdeles meget. Så den måtte jeg kaste mig over.

Farmor og den farlige løve

Ethvert lille barn vil blive lykkelig for at få sin egen hjemmehæklede zoologiske have – eller bare et enkelt dyr derfra.

Mit eget lille barnebarn, som du kan se på billedet, kom og spurgte, om jeg ikke ville hækle hende en farlig løve. Det ville jeg da, og hun blev så glad for den, at hun puttes med den hver aften. 

 

Se hæklebøgerne fra serien "Edwards menageri" her og reservér måske en allerede nu.

Rigtig god fornøjelse!

 

Edwards menageri
  • Bog

Edwards menageri

Af Kerry Lord (2015)
40 hækleopskrifter på dyr som Flodhesten Georgine, Gorillaen Gunhild og Pindsvinet Frank. Med gennemgang af værktøj, materialer og størrelser, opskrifterne er opdelt i 3 niveauer efter sværhedsgrad
Læs mere
  • Bog

Edwards menageri

Af Kerry Lord (2015)
  • Bog

Edwards nye menageri

Af Kerry Lord (2019)
Opskrifter på hæklede tøjdyr som forestiller forskellige dyrearter, som fx mus, okse, kænguru og hare. For begyndere såvel som øvede
Læs mere
  • Bog

Edwards nye menageri

Af Kerry Lord (2019)
  • Bog

Edwards menageri - hunde : 50 opskrifter på hæklede hunde

Af Kerry Lord (2018)
Opskrifter på hæklede tøjdyr som forestiller 50 forskellige hunderacer
Læs mere
  • Bog

Edwards menageri - hunde : 50 opskrif...

Af Kerry Lord (2018)
  • Bog

Edwards menageri - fugle

Af Kerry Lord (2016)
40 hækleopskrifter på fugle som Duen Celine, Kanariefuglen Ernst, Tukanen Magda, og Isfuglen Ben. Med gennemgang af værktøj, materialer og størrelser. Opskrifterne er opdelt i tre niveauer efter sværhedsgrad
Læs mere
  • Bog

Edwards menageri - fugle

Af Kerry Lord (2016)
  • Bog

Edwards dukker : vend siderne, bland opskrifterne, og hækl dine yndlingsmennesker

Af Kerry Lord (2018)
Hækleopskrifter på dukker og dukketøj. Med gennemgang af materialer, mønstre, farveskift, teknikker og masketyper
Læs mere
  • Bog

Edwards dukker : vend siderne, bland ...

Af Kerry Lord (2018)