Hanne Svendsen Holme
Hanne Svendsen Holme

Hannes sommerlæsning

29.05.17
Hanne er til bøger med tyngde i sommerferien - de fylder heldigvis ikke så meget, hvis man vælger lydbøgerne.

Det kan være lidt lettere at komme igennem de helt tykke murstensromaner, hvis man lytter til dem i stedet for at læse dem. Det er oplagt til den lange biltur.

Der er f.eks. mange timers god lytning eller læsning i Joël Dickers "Sandheden om Harry Querbert-sagen". At komme igennem romanen er på en måde som at pille et løg. Hvert lag afdækker en sandhed eller en tilsyneladende sandhed... Den unge forfatter Marcus Goldman bliver involveret i opklaringen af hændelser, der ligger over 30 år tilbage i tiden, da han besøger sin mentor forfatteren Harry Quebert. Der er begået et mord. Hvem har begået mordet? Quebert bliver anklaget for at have slået sin unge, elskede muse, Nola, ihjel og den ubekvemme sandhed dukker op hen mod slutningen. 

"Pigen uden navn" af Christina Baker Kline er historien om venskab og barndom i det store Amerika – en historie, der ikke altid er køn og idyllisk. Den fortælles i Vivians store hus i Maine. Vivian er 91 og Molly er 17 og trods aldersforskel er der ligheder i deres personlige historier. Svigt kender de begge til. Men der er også en god del livsbekræftende elementer i deres levede liv. Og de bliver venner på tværs af år.

"Gothams guder"  og "Gothams stjerner" af Lyndsay Faye er et par formidable krimier, som udspiller sig i et nærmest lovløst New York i 1840’erne. Politiet – kobberstjernerne – er en ny opfindelse. Kobberstjernen Wilde efterforsker sager, som han måske skulle holde sig fra, og der er en del benspænd og dødstrusler undervejs. Men Wilde holder ved, han søger retfærdigheden også for menneskene på  samfundets bund.

"Logbog fra et livsforlis" af Erik Valeur er samfundssatire, der tænksomt og med stille humor opruller hændelsesforløb, hvis betydning griber hen over årtier og samler sig i opklaringsarbejdet omkring en gammel dames forsvinden fra et plejehjem i Gentofte. Det er ikke en hvilken som helst gammel dame. Det drejer sig om statsministerens og justitsministerens ,brødrene Blegmans, mor. Fyret på Røsnæs, Søborg og statsministerkontoret har central betydning i fortællingen. Det samme har enspænderen Viggo Larsen og fortælleren. Der er lidt magisk realisme og scherfigske toner over logbogen.

Materialer
  • Bog

Pigen uden navn

Vivian er 91 og Molly 17, og har begge været plejebørn og oplevet svigt, savn og længsel mod at høre til i en familie. De mødes i Vivians hus i Maine, og hvor umage de end synes at være, opstår der et livsbekræftende venskab mellem dem
Læs mere
  • Bog

Pigen uden navn

  • Bog

Gothams guder

Af Lyndsay Faye (2014)
Krimi. New York 1845 og det nye politikorps er netop dannet. Wilde er på sagen om 19 fundne børnelig og byen er i oprør
Læs mere
  • Bog

Gothams guder

Af Lyndsay Faye (2014)
  • Bog

Gothams stjerner

Af Lyndsay Faye (2015)
Krimi. I 1840'ernes New York efterforsker kobberstjernen Wilde en sag om slavehandel af frie sorte amerikanere, hvor han skal navigere mellem den politiske magt og sine egne principper
Læs mere
  • Bog

Gothams stjerner

Af Lyndsay Faye (2015)
  • Bog

Logbog fra et livsforlis

Af Erik Valeur (2015)
Statsministerens og justitsministerens mor forsvinder fra et plejehjem og hele nationen leder efter hende. Der fortælles samtidig historien om enspænderen Viggo Larssen som boede overfor de to toppolitikere, måske der findes en sammenhæng
Læs mere
  • Bog

Logbog fra et livsforlis

Af Erik Valeur (2015)