Hjernen i fokus

Vidste du at uge 11 er international hjerneuge?

Din hjerne er noget helt specielt, så speciel, at Thomas Edison engang udtalte, at kroppens primære funktion, var at bære rundt på hjernen.  I denne uge hylder vi vores fantastiske hjerner. Vidste du for eksempel, at hvert eneste sanseindtryk og hver tanke sætter sig spor og ændrer din hjerne en lille smule? At gåture er den bedste medicin mod demens? Eller at vores hjerne arbejder ca. 2500 milliarder gange hurtigere end verdens hurtigste computer? Der er altså mange grunde til at passe på vores hjerne, for eksempel ved at forebygge stress, booste hukommelsen eller forbedre vores indlæringsevner.

Løb fra stress og boost din hukommelse

Når vi føler os stresset, så er det fordi vores hjerne udgiver stresshormoner – hvis det fortsætter gennem en længere periode, så kan det være ødelæggende for vores helbred. Heldigvis kan du helt bogstaveligt løbe fra stress. Motion er nemlig en formidabel måde at behandle og forbygge stress på, da vores krop bliver bedre og bedre til at håndtere stress, jo mere veltrænet vi er. Får du også lyst til at hoppe i løbeskoene? Hvis du vil vide mere om løb og få inspiration til gode løbevaner, så kan du snart møde os sammen med Herlev Idrætscenter på atletikbanerne ved Herlev hallerne, hvor vi sætter fokus på løb, det tempo vi løber i og al den gode musik vi kan lytte til mens vi løber. Læs mere ved at klikke lige her. En anden måde, hvorpå vi kan finde ro i krop og sind er med en god omgang yoga. Den 14. maj får vi besøg af to zoneterapeuter, som vil guide os igennem yogaens verden og vise os simple øvelser både indenfor yoga og zoneterapi, som vi let kan udføre hjemme på stuegulvet. Du kan sikre dig en billet her.  
Hjernen har altså godt af al den motion den kan få, men faktisk så er bare 5 minutters effektiv træning nok til at forbedre din koncentration og mindske ADHD-symptomer. Og hvis vi snakker om hukommelsen, så rækker en 30 minutters gå- eller løbetur langt, og det er endda meget sandsynligt, at det er meget bedre end at løbe i flere timer! Du kan lære meget mere om hjernen ved at tage hul på en af bøgerne på listen herunder. Bøgerne er nogle af de nyeste om vores eneste uerstattelige organ, og der er mange flere, hvor de kommer fra, det er nemlig lige nu meget populært at skrive bøger om hjernen. Du kan også finde flere bøger om hjernen på eReolen, du skal bare bruge dit bibliotekslogin for at få adgang til bøgerne. Måske er en lydbog endda det optimale, for hvis du vil booste din hukommelse maksimalt, så skal du være aktiv, mens du lærer noget.   

Materialer
Anders Hansen (f. 1974): Hjernestærk : sådan styrker du din hjerne med motion og træning
Reservér
  • Bog

Hjernestærk : sådan styrker du din hjerne med motion og træning

Af Anders Hansen (f. 1974) (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

100 myter om hjernen

Af Thomas Raab (2017)
Læs mere
Kaja Nordengen (f. 1987): Hjernen er stjernen : dit eneste uerstattelige organ
Reservér
  • Bog

Hjernen er stjernen : dit eneste uerstattelige organ

Af Kaja Nordengen (f. 1987) (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Hjernestarter : sådan træner du din hjerne

Af Troels Wesenberg Kjær (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Sund hjerne - godt liv : træn din hjerne, og bliv sundere, klogere og gladere

Af Wendy Suzuki, Billie Fitzpatrick (2017)
Læs mere
David Eagleman: Hjernen : historien om dig
Reservér
  • Bog

Hjernen : historien om dig

Af David Eagleman (2017)
Læs mere