Hurra, biblioteket har fødselsdag

22.03.23
... så skal der være fest! Find masser af inspiration til borddækning, gaveindpakning og et lejlighedsdigt her

Herlev Bibliotek har snart 75 års fødselsdag, og sådan en fest skal jo planlægges – se her, hvad der sker på dagen den 1. april.

Når jeg selv skal i gang med festplanlægning, bruger jeg blandt andet appen Pinterest.dk, hvor jeg finder og gemmer gode idéer. Men heldigvis laves der stadig bøger, og biblioteket har rigtig mange, der kan inspirere og give inspiration til planlægning og afholdelse af alle former for festligheder.

I bogen "Hip hip hurra" af Sif Orellana er der gode forslag til blandt andet fødselsdags-tjeklister, indbydelser og bordkort. Bogen er inspireret af forfatterens egen børnefamilie, men kan sagtens bruges til alle slags festligheder.

Et digt skal der til

Når der er fest, er der ofte sange eller taler. Jeg har aldrig været god til den slags, men et digt, der passer til lejligheden, kan sagtens bruges i stedet.

Jeg har valgt "Tiden" fra "Samlede digte" (s. 375) af Benny Andersen, som jeg synes, passer rigtig godt til en fødselar, der er lidt oppe i årene. Her et uddrag:

"Vi har tolv ure i huset
alligevel slår tiden ikke til.
Man går ud i sit køkken
henter kakaomælk til sin spinkle søn
men når man vender tilbage
er han blevet for gammel til kakaomælk
kræver øl, piger og revolution
Man må udnytte tiden, mens man har den"

Bord, dæk dig – og drik

Til dækning af det festlige bord har biblioteket en lidt anderledes blomsterbog med mange sjove og anderledes forslag: "Blomster til festlige dage" af Irene Hunderup.

Og hvad imponerer mere end en godt mikset drink? I bogen "Ikoniske cocktails" af Jesper Schmidt er der lidt basisviden om udstyr, valg af glas og opskrifter på gode, klassiske cocktails.

En pæn indpakning gør forskellen

Da jeg var barn, gemte min mor altid det fine gavepapir, der ikke var ødelagt efter gaveåbning. Dengang grinte vi lidt ad hende, men det er jo faktisk blevet in at tænke i genbrug.
I bogen "Gift wrap green" af Camille Wilkinson er det ikke bare genbrugspapir, der bliver brugt til indpakning, men også stof og strømper kan bruges.

Det var mine forslag til inspirerende bøger, der kan bruges til festplanlægning – og så har jeg faktisk slet ikke nævnt kogebøgerne, som er et helt kapitel for sig! Find dem på hylden i gruppe 64.1 - 64.18.

God fest fra Marianne

Materialer
  • Bog

Hip hip hurra : idéer til nemme og festlige lækkerier, invitationer, aktiviteter og dekorationer til børne- og familiefødselsdage året rundt

Af Sif Orellana (2019)
Inspirationsbog til fejring og sammenkomster med forslag til kreative sysler, lege og aktiviteter og mad
Læs mere
  • Bog

Hip hip hurra : idéer til nemme og fe...

Af Sif Orellana (2019)
  • Bog

Samlede digte

Alle Benny Andersens digtudgivelser samlet i én, stor bog
Læs mere
  • Bog

Samlede digte

  • Bog

Blomster til festlige dage : borddekorationer, buketter, dørpynt, brudebuketter, festsange

Af Irene Hunderup (2020)
Dekorations- og festbog med blomsteropsatser, dekorationer, festsange, pynt og idéer til dem, der skal holde fest - eller være gæst til en fest
Læs mere
  • Bog

Blomster til festlige dage : borddeko...

Af Irene Hunderup (2020)
  • Bog

Ikoniske cocktails

Af Jesper Schmidt (2020)
Cocktails og (long)drinks er populære. Her er Jesper Schmidts bud på en lang række ikoniske cocktails, men også på andre cocktails, der har fået et tvist for at tilføre ekstra smag. Inspiration til dem, der gerne mikser drinks og cocktails hjemme
Læs mere
  • Bog

Ikoniske cocktails

Af Jesper Schmidt (2020)
  • Bog

Gift wrap green

Shows how to wow friends and family with beautifully wrapped gifts while minimising waste. You will learn how to master the art of wrapping through easy step-by-step instructions of key techniques. There are ideas for creating both simple and intricate designs, all made using materials that are recyclable, reusable and sustai...
Læs mere
  • Bog

Gift wrap green