""

Jens Blendstrup anbefaler 4 bøger

Når en forfatter har optrådt i Herlev, inviterer vi dem til at anbefale en håndfuld bøger bagefter. Her er Jens Blendstrups bud på fire gode læseoplevelser.
Klovnens rejse af Henning mortensen

Europa set gennem en herlig klovns milde og vilde øjne.  Fra krig til fred. Fra manegen til plejehjemmet. Fra liv og død. Mortensen er en stor fortæller der ikke stopper, når han skal.  Så hellere en monster-lang roman med svinkeærinder.  Den er pragtfuld. 

Henrietta Lacks udødelige liv af Rebecca Skloot

En næsten medicinsk spændingsfortælling om en kvindelig kræftsyg, der i 1930erne fik udtaget sine kræftceller før sin død. Kræftceller der 70 år efter hendes død stadig danner basis for den moderne forskning i menneskets værste fjende.  Rørende og barsk. Og tankevækkende at løbske celler der slår ihjel også kan bruges til at studere og dræbe dem selv.  Både opløftende og dybt tragisk. 

Claus Ejnar: Hjertetræthedstærte. Konkretiseringer.  Forlaget Dada-invest.  

Claus Ejnar er billedkunstner men bruger også tit ord. Her har han lavet en fin bog med nogen af hans grafiske ordopstillinger. F.eks er der en meget smuk en om den endeløse horisont, der består af en sort linje med 2 sorte prikker under neden. Eller hvad med "Kærlighedens alfabet", hvor der nedenunder sidder ledige kærlighedsløse ord på pinebænken. Og oven over hygger de elskende Æér og Åer sig kringlet og sammenfiltret af lyst til hinanden. 

Over grænsen af Samar Yazbek

Godt oversat af Jakob Levinsen. Hvis man vil tæt på Syriens konflikt. Og ind bag de astronomiske dødstab. Vi følger mennesker fra starten af oprøret til i dag. En utrolig modig rejse forfatteren har været på for at samle materialet ind.  Der er bøger man frygter men som er nødvendige at læse. Det her er sådan en for mig. 

Materialer
Henning Mortensen (f. 1939): Klovnens rejse : roman
  • Bog

Klovnens rejse : roman

På et plejehjem sidder den 117 år gamle klovn Albert Palopoli og skriver på sine erindringer. En af de øvrige beboere ved tilsyneladende mere om klovnens fortid end han bryder sig om og Albert tvinges til at omskrive sin historie
Læs mere
  • Bog

Klovnens rejse : roman

Samar Yazbek (f. 1970): Over grænsen : beretning fra mit Syrien i ruiner
  • Bog

Over grænsen : beretning fra mit Syrien i ruiner

Den syriske forfatter og journalist Samar Yazbek, der nu er i eksil, har illegalt rejst ind i Syrien for at interviewe krigere såvel som almindelige mennesker om de forhold borgerkrigen medfører
Læs mere
  • Bog

Over grænsen : beretning fra mit Syri...