Krimi med hjerne

10.12.13
Knivskarpe analyser og en hård næve

Lee Child har skrevet en fascinerende krimiserie om en smart, stærk og modig fyr ved navn Jack Reacher. Han kommer ud for lidt af hvert, men heldigvis kan han tænke sig om, holde hoved koldt og slå fra sig, når det bliver nødvendigt. Han bliver (desværre?!) indblandet i  en del kriminelle sager, en god skudduel eller nævekamp. Han er en fyr, som gerne stiller sin snuhed og erfaringer til rådighed for personer, som er ofre for kriminelle forhold.

Jack tager villigt ofrenes parti, hvis der er noget skummelt og uretfærdigt på færde. Det hjælper på den gode historie, at han også er et ret nysgerrigt muskelbundt. Han kan bare ikke rigtig lade være med at undersøge tingene til bunds. Har man først trådt Jack Reacher over hans tidlige MP ( militær politi) tæer, så skal man ikke vide sig for sikker. Det er er mand, som ikke er bange for at gøre det farlige og vovede arbejde med at bekæmpe denne verdens bandemedlemmer, terrorister, kidnappere eller korrupte politikere og politimænd. Det hjælper ham en del, at han har så meget militær erfaring og en fascinerende viden om skydevåben.

Man er godt underholdt, da Lee Child finder gode problemer og skurke, som Jack Reacher skal bekæmpe eller nedkæmpe. Flere gange tænker man på Sherlock Holmes logiske måder at gribe tingene an på, og man overvejer om Jack Reacher kan beskrives som en moderne uafhængig detektiv drevet af en indre iver efter sandhed og retfærdighed.

Du kan låne en række af Lee Childs bøger på Herlev Bibliotek og udvalget er endnu større på Bibliotek.dk

Det er ikke alle Lee Childs bøger som er oversat til dansk, men her finder du en liste over hans danske udgivelser.

Er man ved at vaske op eller ude at køre bil, så kan man høre hans bøger på netlydbog.dk. Der kan man både streame (fx til mac enheder) og/eller downloade til PC.

Her kan du høre et BBC interview med Lee Child og hans bror fra 2009. (Man skal 19 minutter inde i programmet)

Bogen har en enkelt filmatisering bag sig . Hovedrollen spilles af den knap så store, men dog stadig håndfaste Tom Cruise.