"Find mig" er en selvstændig opfølger til "Call me by your name", der især blev kendt for filmatiseringen.
"Find mig" er en selvstændig opfølger til "Call me by your name", der især blev kendt for filmatiseringen.

Læs dig til en hed sommer

Driller vejret? Så kan du læse dig til varmen med fire hede sommerromaner...

"Find mig" af André Aciman

Har du set filmen "Call me by your name" om en sommer i en idyllisk italiensk sommerresidens, hvor den unge Elio forelsker sig i sin fars amerikanske studerende Oliver? Filmen bygger på en bog, og i "Find mig" møder vi Elio igen flere år senere. Og især møder vi hans far på en togrejse til Rom, hvor han møder en ung spændende kvinde, som han ender med at tilbringe et meget romantisk døgn sammen med.

Læs "Find mig" og nyd lange slentreture gennem Rom, beskrivelser af frisk hjemmelavet mad og samtaler om kærlighed, begær og musik.

"Edens have" af Ernest Hemingway

Du har måske læst Hemingways "Den gamle mand og havet" eller en af hans mange krigs- eller fiskeriberetninger, men den ultimative sommer-anbefaling er "Edens have", som blev en af hans sidste romaner.

Det unge nygifte par, David og Cathrine, tager på bryllupsrejse i Sydfrankrig i 1920’erne. Alt er tilsyneladende lykke, solskin, vin, lange badeture og erotik, indtil de møder Marita, der også er på ferie og som forelsker sig i både David og Catherine.

De tre indleder et forhold til hinanden, og ægteskabet begynder at knage. Bedre bliver det ikke, da Cathrine beslutter sig for at prøve at styre Davids forfatterskab i en bestemt retning med fatale følger.

"Bonjour tristesse" af Francoise Sagan

"Bonjour triestesse" udkom første gang i 1954 og foregår også en lang, doven sommerferie i Sydfrankrig. 17-årige Cecile og hendes far er i sommerhus med faderens unge elskerinde. Cecile lever sit eget liv med badeture og læsning, og på stranden møder hun Cyril, som hun forelsker sig i.

Da faderens tidligere elskerinde Anne dukker op, bliver alt pludselig anderledes. Hun er meget opmærksom på Cecile og prøver at beskytte hende ved at sætte nogle faste rammer for hendes videre uddannelse. Dermed begrænser hun også møderne med Cyril, hvilket selvfølgelig ikke passer Cecile.

"Emma Emma" af Ida Holmegaard

Det er sommerferie i København, en af de rigtigt varme danske somre, hvor man næsten ikke kan nå at spise sin vaffelis, før den er smeltet ned ad underarmen. "Emma Emma" er en roman om venskab, om forelskelse og betagelse, om at svede og om at længes.

Agnes arbejder i en isbod ved Bellevue Strand. Hun er kæreste med Anton, men hun vil allerhelst hænge ud med sin veninde Emma. De bader, cykler byen tynd, ser solen stå op sammen, tager i sommerhus og lader som om, sommeren aldrig skal slutte.

Materialer
  • Bog

Find mig : roman

Af André Aciman (2019)
Samuel er på vej for at besøge sin søn, Elio, i Rom, da han forelsker sig i den meget unge Miranda. Nogle år senere indleder Elio et kærlighedsforhold til en noget ældre mand. Men forholdet forstyrres af Elios følelser for sin gamle kæreste Oliver
Læs mere
  • Bog

Find mig : roman

Af André Aciman (2019)
  • Bog

Bonjour tristesse : roman

17-årige Céciles far skal giftes - med sin afdøde kones veninde. For at forhindre ægteskabet iscenesætter Cécile en stor intrige med fatale konsekvenser
Læs mere
  • Bog

Bonjour tristesse : roman

Luka Holmegaard: Emma Emma : roman
  • Bog

Emma Emma : roman

Af Luka Holmegaard (2015)
Emma og Agnes er barndomsvenner og tilbringer sommerferien sammen. Kærlighed og venskab bliver pludselig svær at adskille i fascinationen af den anden
Læs mere
  • Bog

Emma Emma : roman

Af Luka Holmegaard (2015)