Louise Haslund Sørensen
Louise Haslund Sørensen

Louises sommerlæsning

29.05.17
Louise har planer om at læse en masse faglitteratur i sin sommerferie.
På et eller andet tidspunkt i sit liv bør man læse en bog, som Peter Lund Madsen har skrevet. Ikke kun fordi han er særdeles inspirerende, men ligeledes fordi han er et vanvittigt godt eksempel på, hvordan en forsker af hans kaliber sagtens kan formidle et komplekst stof til alle os, der ikke har en dyt forstand på hvordan vores hjerne fungerer. Det tidspunkt er så kommet for mig nu! Så denne sommer vil jeg kaste mig over "En bog om hukommelsen" fra 2013, og hvem ved måske husker jeg meget bedre når jeg er færdig med den, i bogen gives der nemlig små fifs til, hvordan vi kan forbedre vores egen hukommelse! 
 
Jeg er pjattet med historiebøger i alle afskygninger, men allermest hvis de har lidt kant og bliver formidlet på en anderledes og fængende måde, og det er præcis hvad der bliver gjort i disse bøger af Liv Thomsen: "Historiens heltinder" og "1800-tallet på vrangen". Den ene af bøgerne gemmer desuden på en helt anden dimension, og er mere end bare en klassisk bog med side efter side og tæt tekst. Derudover bliver der sat fokus på en række forskellige personligheder, hvilket jeg er stor fan af – læs om de personer du lyster og lad resten ligge! Det er langt den bedste måde at læse denne slags bøger på, og det giver større mulighed for og mere tid til at shoppe rundt i mange forskellige værker. Andre gode eksempler på dette er "41 statsministre" og "Kongerækken" af Bent Falbert og Morten Ingemann, som udover at være formidlet i en sjov og underholdende tone også byder på mange sjove karikaturtegninger af de kendte personligheder, som forfatterne tager under kærlig behandling.     

Hvis man er mere til billeder end tekst, så er disse bøger, "De så de ske" og "Øjeblikke – danske billeder 1945-89", klart værd at overveje – det grundlæggende i bøgerne er nemlig billederne. Den ene er noget ældre end den anden, men formidlingsgrebet er det samme. For mig bliver formidlingen kun mere interessant når den får denne vinkel, hvor det netop er billeder der er i fokus. Når du får serveret mere end bare en tekst, så er historien langt lettere at relatere til.  Derudover er Bo Lidegaard exceptionel når det kommer til historieformidling, han formår nemlig at gøre historien interessant og relevant og han skriver på et niveau, hvor alle kan være med. 

Materialer
  • Bog

En bog om hukommelsen

Indblik i hukommelsens verden, hvordan vi husker og hvordan hukommelsen hænger sammen
Læs mere
  • Bog

En bog om hukommelsen

Liv Thomsen: Historiens heltinder : fortællinger fra 3000 års kvindehistorie
  • Bog

Historiens heltinder : fortællinger fra 3000 års kvindehistorie

Af Liv Thomsen (2014)
10 portrætter af markante kvinder fra forskellige lag i samfundshierarkiet, der i hver sin tidsperiode udvidede grænsen for kvinders muligheder
Læs mere
  • Bog

Historiens heltinder : fortællinger f...

Af Liv Thomsen (2014)
  • Bog

1800-tallet på vrangen

Af Liv Thomsen (2007)
Læs mere
  • Bog

1800-tallet på vrangen

Af Liv Thomsen (2007)
  • Bog

Kongerækken : forfra & bagfra

Anderledes kongelig-portrætbog om de 52 konger og 2 dronninger, inklusiv den kommende konge i tekst og tegning
Læs mere
  • Bog

Kongerækken : forfra & bagfra

  • Bog

De så det ske : Danmark under 1. verdenskrig 1914-18 og genforeningen 1920 skildret af samtidige soldater og civile, journalister, forfattere, digtere, malere, tegnere og fotografer (Danmark under 1. verdenskrig)

Af Lars Lindeberg (1966)
Læs mere
  • Bog

De så det ske : Danmark under 1. verd...

Af Lars Lindeberg (1966)
  • Bog

Øjeblikke : danske billeder 1945-89

Af Bo Lidegaard (2016)
Hvordan så hverdagen ud under den kolde krig? Her er udvalgt billeder fra samtidens presse fra årene efter 2. verdenskrigs slutning til murens fald
Læs mere
  • Bog

Øjeblikke : danske billeder 1945-89

Af Bo Lidegaard (2016)