""

Louisiana Literature: Oplev internationale forfattere

Programmet for litteraturfestivalen ligger nu klar

Den 18.-21. august inviterer kunstmuseet Louisiana igen indenfor til et møde med nogle af de største internationale forfattere netop nu.

I både interviews, samtaler, oplæsninger, performances, lydture, musik og møder med kunsten kan man opleve litteraturen på nye måder.

Blandt mange andre byder festivalen på internationale navne som amerikanske Torrey Peters, der har høstet priser og anmelderroser både i hjemlandet og herhjemme for debutromanen ”Detransition, baby”, der for nylig udkom på dansk. ”Den første, store, realistiske transroman” er den blevet kaldt.

Festivalen får også besøg af Bernardine Evaristo, der modtog Booker-prisen i 2019 for sin gennembrudsroman ”Pige, Kvinde, Andet”, der også har været populær på bibliotekerne herhjemme; Islandske Jón Kalman Stefánsson, hvis forfatterskab kaldes et af Islands vigtigste, senest med familiesagaen "Dit fravær er mørke" på 600 sider; Og Ocean Vuong, der tog verden med storm med romanen ”Vi er kortvarigt smukke her på jorden” – for blot at nævne nogle få.

En perlerække af danske forfattere

Og så kan man selvfølgelig også opleve en hel masse danske forfattere:
Solvej Balle, Emeli Bergman, Johanne Bille, Viggo Bjerring, Knud Brix, Rasmus Daubjerg, Liv Nimand Duvå, Niels Frank, Merete Pryds Helle, Tine Høeg, Anna Juul, Josefine Klougart, Benjamin Koppel, Marianne Larsen, Kristian Leth, Cecilie Lind, Joakim Kruse Lykke, Line-Maria Lång, Iben Mondrup, Sebastian Nathan, Rasmus Nikolajsen, Ingrid Nymo, Morten Pape, Nanna Storr-Hansen, Pia Tafdrup, Harald Voetmann og Dorrit Willumsen.

Læs programmet, oplev alt live – eller hjemme fra sofaen

Hele programmet for festivalen kan læses her.

En masse ekstra – og praktiske informationer – findes på festivalens hjemmeside her.

Og kan du ikke deltage på selve festivalen, kan du alligevel opleve stor litteratur. Mange af de største events filmes nemlig og kan ses via Louisiana Channel hjemmefra lige her.

En snert af Herlev

Herlev Bibliotek har – næsten – haft en finger med i spillet i årets festival. Bibliotekets litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen har nemlig haft orlov fra sit faste arbejde og siden maj arbejdet fuld tid for Louisiana Literature.

Her har Nanna været med til at udtænke det store, flotte program, udvalgt og parret forfattere med andre forfattere og interviewere, udviklet temaer for samtaler og meget andet. Og hun kan også selv opleves på festivalen, hvor hun lørdag modererer en samtale med flere forfattere om ømhedsaktivisme.

Når festivalen er vel overstået, vender Nanna til september ”hjem” igen. Vi glæder os.

 

Billede: Parkscenen. Foto: Klaus Holsting.

Materialer
Torrey Peters (f. 1981): Detransition, baby : roman
  • Bog

Detransition, baby : roman

Ames troede, at afskeden med livet som transkvinde ville gøre alting lettere. Men nu er hans kvindelige kæreste gravid, og forestillingen om at være far i et heteronormativt parforhold virker helt uoverskuelig. Skal man absolut kun være to forældre? Hudløs og udfordrende roman for alle, der har lyst til at læse mere om queers...
Læs mere
  • Bog

Detransition, baby : roman

Bernardine Evaristo: Pige, kvinde, andet : roman
  • Bog

Pige, kvinde, andet : roman

Den eksperimenterende, sorte, lesbiske scenekunstner Amma har premiere på sin nye forestilling. Denne premiere får trådene til at mødes for et væld af minoritetskvinder og sætter spot på deres problemer i livet. For voksne læsere af politisk og eksperimenterende litteratur om køn, race og seksualitet
Læs mere
  • Bog

Pige, kvinde, andet : roman

  • Bog

Stjernernes knitren

En syvårig dreng har mistet sin mor, og da han en morgen opdager en kvinde komme ud fra farens soveværelse, flygter han ind i en eventyrlig parallelverden, hvor familiens historie udspiller sig. En rørende og poetisk roman om sorg, tab og om at høre sammen. For læsere af islandsk og poetisk litteratur
Læs mere
  • Bog

Stjernernes knitren

  • Bog

Vi er kortvarigt smukke her på jorden

Af Ocean Vuong (2020)
En brevroman fra en søn til sin mor, som begynder med familiens historie i Vietnam og snor sig op igennem hans opvækst i USA og bliver en fortælling om klasseforskel, maskulinitet og transnationalitet i et moderne USA
Læs mere
  • Bog

Vi er kortvarigt smukke her på jorden

Af Ocean Vuong (2020)