""

Mandagssalon anbefaler krimier

I anledning af krimimessen anbefaler vi bøger om mord, kidnapninger og nådesløse kvinder...

Berit Ziegler anbefaler de bedste krimier i anledning af krimimessen i Horsens, der løb af stablen i weekenden d. 9.-10. oktober.

Elisabeth Norebäck: I mit blod

Unge Stella og Daniel finder efter kort tids forhold ud af, at hun er gravid. De vil begge gerne beholde barnet, så de får datteren Alice og deres forhold blomstrer.

På en miniferie forsvinder Alice på knap et år. Sagen ender dog med at blive afsluttet som en druknesag, da der er en sø tæt ved det sted, hvor Alices barnevogn var væltet.

Stella blev efter Alices forsvinden og efterfølgende angstanfald, vrede og total nedsmeltning indlagt på psykiatrisk afdeling. Men nu 20 år efter er Stella stadig på jagt efter den forsvundne datter, som aldrig blev fundet druknet. Stella har dog mødt en ny mand, Henrik og sammen har de fået sønnen Milo, der nu er 13 år.

En dag kommer der pludselig en ung pige ind i Stellas konsultation, som Stella er overbevist om, er hendes forsvundne datter.  Vi følger derfra hendes ikke ufarlige kamp for at finde ud af om Isabelle i virkeligheden er Alice.

Camilla Läckberg: Nådesløse kvinder 

Tre kvinder og tre dårlige ægteskaber udløser en ”forening” med ønsket om at komme af med hver sin mand uden at ende i en finansiel ruin. Dette er kun muligt, hvis mændene dør.

Kvinderne kender ikke hinanden og bor vidt forskellige steder, men via internettet får de kontakt uden at vide, hvem de har kontakt til/med. De tre kvinder er Ingrid, Viktoria og Birgitta. En hurtigt læst bog med stor underholdningsværdi!

Sara Blædel og Mads Peder Nordbo: Opløst

Liam og Dea får besøg på stationen af Charlottes mand, der vil anmelde hendes forsvinden. Hun har dog ikke været bort i mange timer, så de tager det i første omgang ikke alvorligt.

Herefter forsvinder der hver dag en ny person, og hos hver person der forsvinder, lægges en seddel med et af de 10 bud. Derefter starter en hæsblæsende jagt på en ”seriemorder” eller ”seriekidnapper”.

Nassrin, der også er betjent på sagen, forsvinder også og det intensiverer blot jagten yderligere, da det nu er en af politiets egne. Spændende jagt og plot.

Se en samtale mellem Sara Blædel og Mads Peder Nordbo søndag kl. 11.15 live på krimimessen.dk

Tove Alsterdal: Stormfald (Ådalenserien nr. 1)

Oluf er 14 år da han fjernes fra hjemmet for at have slået Lina ihjel og have voldtaget hende. Hendes lig findes dog aldrig og han har ikke voldtaget hende og ej heller slået hende ihjel, men indrømmer for at blære sig over for vennerne og fordi han efter en måned med lange afhøringer presses til at tilstå.

23 år efter er Eira politimand og i en ny sag, findes der sammenhæng med Lina-sagen, men først efterforskes den nye sag. Eira var 9 år da Lina forsvandt, og først nu finder hun ud af, at hendes bror var tidligere kæreste til Lina kort før hun forsvandt. Det ændrer hendes syn på sagen og hun frygter nu, at hendes bror kan være den skyldige. 

Mariette Lindstein: Sektens børn (sidste og 3. del)

Det er 15 år siden Sofia og Benjamin flygtede fra Tågeøen og sammen har de fået datteren Julia, som nu er 15 år. 

Franz Oswald er stadig leder af sekten på Tågeøen. Han er igen ude i friheden efter et fængselsophold, hvor Sofia var med til at få ham dømt for voldtægt og frihedsberøvelse, vold og meget andet.

Franz lurer dog stadig i kulissen og lokker nu Julia til Tågeøen. Her har han oprettet en ny skole, hvor han får børn til at lave slavearbejde og straffer dem som var de i en fangelejr.

Læs hvordan det ender for Julia, Sofia og børnene på Tågeøen. Autentisk bog baseret på en sand historie. 
 

Materialer
Elisabeth Norebäck: I mit blod
  • Bog

I mit blod

For tyve år siden forsvandt Stellas lille datter sporløst og blev erklæret død. Nu dukker der pludselig en ung kvinde op i Stellas praksis, og Stella er overbevist om, at det er hendes datter. Kan hun stole på sit instinkt denne gang?
Læs mere
  • Bog

I mit blod

Camilla Läckberg: Nådesløse kvinder
  • Bog

Nådesløse kvinder

Tre kvinder med dårlige ægteskaber finder sammen for hver især at slå en af de andres mænd ihjel. For især kvindelige krimilæsere
Læs mere
  • Bog

Nådesløse kvinder

Sara Blædel, Mads Peder Nordbo: Opløst
  • Bog

Opløst

På Fyn forsvinder den ene person efter den anden sporløst. Først ser politiet tiden an, men så går sagens alvor op for dem, og det hele eskalerer. For læsere af hæsblæsende og spændende danske krimier
Læs mere
  • Bog

Opløst

Tove Alsterdal: Stormfald
  • Bog

Stormfald

Af Tove Alsterdal (2021)
Slog den kun 14-årige Olof virkelig en ung pige ihjel for mange år siden? Og hvem har nu dræbt hans far? Og hvorfor spreder ondskaben sig som ringe i vandet i den lille by i Nordsverige? Det bliver en opgave for politiet, og læsere af gode krimier med flere lag følger gerne arbejdet
Læs mere
  • Bog

Stormfald

Af Tove Alsterdal (2021)
Mariette Lindstein (f. 1958): Sektens børn
  • Bog

Sektens børn

Hårrejsende og uhyggelig thriller, om vold, manipulation og magt i en ondskabsfuld sekt. For læsere af spændingsbøger, krimier og thrillere
Læs mere
  • Bog

Sektens børn