""

Mandagssalon i marts - krimianbefalinger fra Berit

28.02.21
Krimimessen er udskudt, men I skal ikke snydes for nogle dødgode krimianbefalinger.

Krimimessen bliver hvert forår lige inden påske afholdt i Fængslet i Horsens, men pga. coronasituationen, er den i år flyttet til weekenden den 9. - 10. oktober.

Berit og Marianne har alligevel valgt, at marts måneds mandagssalon skal handle om krimier, så her kommer deres anbefalinger.

Berit anbefaler 

Kongeriget af Jo Nesbø

Jo Nesbø: Kongeriget : roman
  • Bog

Kongeriget : roman

Af Jo Nesbø (2020)
Dyster og voldsom spændingsroman, der handler om loyalitet, ambitioner, kærlighed og båndet mellem brødre
Læs mere
  • Bog

Kongeriget : roman

Af Jo Nesbø (2020)

Mekanikeren og ungkarlen Roy Opgard bor på familiegården uden for den lille bygd Os i Telemarken. Da hans lillebror Carl vender hjem efter 15 års fravær ændres alt. Gammelt nag og gamle mistanker vækkes til live, og Roy må igen træde til og redde sin lillebrors ryg.

Historien er først og fremmest voldsomt spændende, grum, sørgelig og melankolsk, men levner også plads til menneskelige aspekter som altoverskyggende kærlighed mellem brødre og begæret efter sin næstes hustru.
Nesbø bruger alle sine fortrinlige evner som plotmager til at fortælle om fortidens grumme sandheder, og handlingen tager hele tiden nye drejninger. Skildringen af den lille bygd og dens beboere er formidabel, og beskrivelserne af især de to brødre står stærkt.
Det er ikke en krimi i traditionel forstand, dette fratager dog ikke romanen en helt igennem nervepirrende spænding, og selve historien og handlingen gør virkelig indtryk. Det er en meget usædvanlig bog fra Nesbøs hånd, men det gør den ikke mindre spændende. 

Sekten på tågeøen af Mariette Lindstein

Mariette Lindstein (f. 1958): Sekten på Tågeøen
  • Bog

Sekten på Tågeøen

Et foredrag med den karismatiske Franz Oswald får 22-årige Sofia til at besøge bevægelsen Via Terra i den svenske skærgård. Oswald viser sig at være en vanvittig leder, og Sofia får en snigende fornemmelse af at være blevet draget ind i en sekt
Læs mere
  • Bog

Sekten på Tågeøen

Denne er første del af en trilogi, der bygger på virkelige hændelser.
Sofia Bauman og veninden Wilma deltager sammen i et seminar afholdt af Franz Oswald. På disse seminarer udvælger Franz sine medarbejdere til hans herregård Via Terra på en ø i den svenske skærgård. Sofia og Wilma inviteres til at komme ud og se herregården og her hverves Sofia til at stå for oprettelsen af et bibliotek på herregården. Da Sofia er nyuddannet i litteratur takker hun ja til tilbuddet, hvilket skal vise sig at blive hendes livs fejltagelse. 

Franz manipulation af sine medarbejdere tager til og snart er de fleste så indoktrinerede, at de tror fuldt og fast på Franz og hans teorier. Da det hele tager overhånd beslutter Sofia sig for at flygte og vi følger hendes kamp for at flygte fra dette helvede og hvordan det går.

Sekten der genopstod af Mariette Lindstein

Mariette Lindstein (f. 1958): Sekten der genopstod
  • Bog

Sekten der genopstod

Sofia Bauman forsøger at leve et normalt liv men plages af natlige mareridt efter flere års fangenskab i en sekt. Sektens leder, Franz Oswald, dømmes og fængsles, men vil have hævn over Sofia
Læs mere
  • Bog

Sekten der genopstod

Denne anden del af trilogien fortsætter, hvor den første slap. Sofia er flygtet fra sekten, men er endnu ikke helt sluppet fra af fortiden. Sofia har fået Franz fængslet, da han har indespærret, voldtaget og misrøgtet sektmedlemmerne. Trods dette fortsætter Franz sin chikane af Sofia og det hele tager til da hendes hund får klippet øret af. Sofia beslutter sig for at flytte til USA, hvor hun får arbejde på et bibliotek. Her møder hun svenskeren Matthias, som hun forelsker sig i, selvom hun hjemme i Sverige har Benjamin, der også har været en del af sekten og som også er sluppet fri. 
Da Matthias og Sofia rejser fra USA for at tage hjem til Sverige beslutter de at tage en kæresteweekend i hans lejlighed, inden de skilles. Herfra tager begivenhederne en drejning, som Sofia ikke i sin vildeste fantasi kunne forestille sig. 
 

Hvide blomster af Sissel-Jo Gazan

Sissel-Jo Gazan: Hvide blomster : roman
  • Bog

Hvide blomster : roman

Af Sissel-Jo Gazan (2020)
I takt med at teenageren Jenny vokser op og mister barndommens uskyldighed, må hun lære, at man ikke altid kan stole på de voksne, og at svigt og løgne findes side om side med kærlighed og sandhed. Kan man lide velskrevne, men grumme fortællinger om svigt og hævn, så vil denne roman være et spændende bekendtskab
Læs mere
  • Bog

Hvide blomster : roman

Af Sissel-Jo Gazan (2020)

Jenny er vokset op på Samsø. Hun bor hos sin mor, der er tatovør, ligesom hendes onkel og hendes bedstefar. Jenny selv interesserer sig for botanik, for hendes oldefar var en berømt dansk botaniker, og hun har arvet hans store samling af sjældne og giftige planter.

Det hele begynder den dag, en ung pige forsvinder sporløst. Jennys elskede kusine Tessa var tæt på pigen, og en dag fortæller hun Jenny en ubærlig hemmelighed. For første gang nogensinde har Jenny hemmeligheder for sin mor, men pludselig opdager hun, at hendes mor også har hemmeligheder. 
Der sker flere mord undervejs og selvfølgelig først til sidst finder vi ud af, hvordan det hele hænger sammen.
En bog der handler om både forholdet mellem mor og datter, incest og misrøgt. En meget bevægende bog.