Mandagssalon i marts - krimianbefalinger fra Marianne

28.02.21
Krimimessen er udskudt, men I skal ikke snydes for nogle dødgode krimianbefalinger.

Krimimessen bliver hvert forår lige inden påske afholdt i Fængslet i Horsens, men pga. coronasituationen, er den i år flyttet til weekenden den 9. - 10. oktober.

Berit og Marianne har alligevel valgt, at marts måneds mandagssalon skal handle om krimier, så her kommer deres anbefalinger.

Marianne anbefaler

Isola af Katrine Engberg 

  • Bog

Isola : kriminalroman

Af Katrine Engberg (2020)
Et makabert mord trækker tråde til Bornholm, hvor Jeppe Kørner tilbringer vinteren som skovhugger. Anette Werner må derfor klare det meste af opklaringen selv, men hun får uventet hjælp fra Esther, der finder spor i en gammel brevveksling. For alle krimifans
Læs mere
  • Bog

Isola : kriminalroman

Af Katrine Engberg (2020)

Isola er den femte bog i serien om Kørner og Werner, men det gode ved denne serie er dog, at man sagtens kan læse bøgerne selvstændigt.
Anette Werner skal opklare en makaber sag om et halvt lig, der bliver fundet i en kuffert i København.
Denne gang foregår en del af handlingen på Bornholm, hvor Jeppe Kørner, som har taget orlov fra politiet, har slået sig ned vinteren over for at fælde træer. Kørner bliver dog alligevel trukket ind i efterforskningen og der kommer også – som altid – uventet hjælp fra Esther de Laurenti, den pensionerede lektor som både Kørner og Werner har et nært forhold til.

 

For barnets bedste af Line Tolstrup Holm og Stine Bolther

  • Bog

For barnets bedste : krimi

Generalsekretæren for Røde Kors findes myrdet med et karakteristisk tegn henover maven. Samme tegn finder historiker Maria Just i gamle mordsager. Drabsefterforskerne Dirk og Dahlin har svært ved at se en sammenhæng. Alle krimilæsere kan være med her
Læs mere
  • Bog

For barnets bedste : krimi

For barnets bedste er den første krimi om historikeren Maria Just der er nyansat på Politimuseet i København.
Imens Maria er ved at  tilrettelægge en udstilling om uopklarede mordsager igennem 100 år bliver Røde Kors' generalsekretær fundet myrdet på Østerbro og Maria falder tilfældigt over en forbindelse mellem mordet på generalsekretæren og et uopklaret dobbeltdrab i Hellerup for mere end 50 år siden.
En spændende fortælling og det er helt genialt med den historiske vinkel - og så elsker jeg, når handlingen foregår lige midt i København, så omgivelserne er genkendelige.

 

Hør også Podcasten med forfatterne Stine Bolther og Line Holm om deres krimi "For barnets bedste".

På date med en morder af Anna Ekberg

  • Bog

På date med en morder

Af Anna Ekberg (2020)
Iben sætter jagten ind på at finde sin søsters morder. Men er hun klar til at gå hele vejen og satse alt?
Læs mere
  • Bog

På date med en morder

Af Anna Ekberg (2020)

På date med en morder af Anna Ekberg som er synonymet for forfatter-duo’en Anders Klarlund og Jakob Weinreich.
Journalisten Iben har mistet sin søster, stewardessen Cecilie. Hun er forsvundet fra sit kolonihavehus og Iben er ikke i tvivl om, at der er begået en forbrydelse, så hun indleder sin egen efterforskning som hurtigt viser, at Cecilie havde mange hemmeligheder for sin søster.

 

 

Anne Mette Kirks debut

  • Bog

Knust : roman

Af Anne Mette Kirk (2019)
Mathildes storebror Jonathan kører galt efter en gymnasiefest med en skyhøj promille og mister livet. Men både Mathilde og politimanden Marc mener, at der er løse tråde i sagen og belønnes snart med den ene rystende afsløring efter den anden
Læs mere
  • Bog

Knust : roman

Af Anne Mette Kirk (2019)

Lige nu læser jeg Låst af Anne Mette Kirk – den har vi endnu ikke har fået på biblioteket, derfor vil jeg anbefale jer at læse Anne Mette Kirks første bog Knust som hun udgav i 2019 og som er hendes debut. Det er en rigtig god spændingsroman, der handler om at miste og om hvor svært det er at komme videre efter en stor sorg.