Marit Skovbakke Juhl
Marit Skovbakke Juhl

Marits sommeranbefalinger

09.08.18
Både noveller, en historisk New York-roman, en fagbog med fokus på arabisk historie og masser af musik er på Marits sommerliste.

Julia Butschkow : Granit 

Bogen består af en række små noveller om menneskeskæbner. Historierne er korte, velskrevne, lettilgængelige og perfekte til kortere læseforløb i ferien. Et godt supplement til ”den store ferieroman”. Jeg har læst den på vej i S-toget, mens jeg har ventet på nogen og på stranden. Kan varmt anbefales til både voksne og unge.  

Jennifer Egan: Manhattan beach 

En god (historisk) ferieroman fra New York, som handler om gangstere, kvinders muligheder og familiebånd før og under 2. verdenskrig – velskrevet og medrivende. Og så bliver man en hel del klogere på, hvordan man dykkede i pionertiden før 2. verdenskrig. Faktisk lidt af en pageturner. Findes også digitalt på eReolen.dk!

Eugene Rogan: Arabernes historie: fra Osmannerriget til det arabiske forår 

Fagbogen, som har ligget lidt, men som jeg skal have læst færdig her i sommer –fordi den simpelthen er velskrevet og god at blive klog på. Heri findes mange aha-oplevelser, som kan supplere museumsbesøgende i flere europæiske storbyer (hvis man altså er til den slags). Findes også på eReolen.dk. 

Melodi Gardot: Live in Europe 

Dejlig afslappende jazz-cd med en af de største nutidige sangerinder inden for genren. Super professionel, musikalsk og behagelig vokaljazz. Kan anbefales til bl.a. søndag formiddage i sommerhuset. 

Quello Concerts 

På Herlev Biblioteks hjemmeside kan du finde musiksitet Qullo Concerts, som gratis tilbyder mere end 1500 musikfilm og optagelser med de største kunstnere, tilbage fra 1920'erne og til nu, og dækker mere end 30 forskellige musikgenrer. Et godt alternativ til sommerens musikfestivaller og -koncerter. Du skal dog bo i Herlev Kommune for at benytte dette tilbud. Se: https://www.herlevbibliotek.dk/node/559