Litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen
Nanna Damsgaard-Larsen

Nannas sommerlæsning

Jeg elsker noveller, og jeg har hele 4 nye novellesamlinger, som venter på at blive læst i løbet af sommeren. Derudover vil jeg læse op på de forfattere, der besøger os på biblioteket i løbet af efteråret.

Noveller

Håndbog for rengøringskoner af Lucia Berlin. Jeg hørte om bogen i Skønlitteratur på P1, hvor der var oplæsning af en hel novelle om en tandlæge, der rev alle sine egne tænder ud for at få indsat det perfekte gebis. Kuldegysende! Hendes noveller skulle minde om Raymond Carver og Lydia Davis. Hør indslaget fra Skønlitteratur på p1 HER.

Øer af Rakel Haslund-Gjerrild. Denne bog er hendes debut, og den udkom her i foråret. Novellerne foregår på forskellige øer, lige fra Bornholm til Grønland. 

Venskabets pris af Kjell Askildsen. Jeg så engang en talk mellem Kjell Askildsen og Helle Helle på Louisiana Literature Festival, hvor Helle Helle sagde, at hun ikke turde læse Askildsens bøger, fordi hun var bange for at kopiere dem for meget. Jeg glæder mig helt vildt til denne samling nye noveller fra hans hånd - han har ikke udgivet nye siden 1990'erne!

Vinternoveller af Ingvild H. Rishøi. Endnu en nordmand, men hende her har jeg ikke læst før. Bogen består af tre noveller, der alle skildrer nogle mennesker, hvis drømme og gode intentioner ikke stemmer overens med deres midler; hverken penge eller overskud. De bliver sammenlignet med Ida Jessens noveller. Jeg glæder mig!

Warm up til efterårets arrangementer

Erindring om kærligheden af Kirsten Thorup, der besøger biblioteket d. 29. november (mere info følger)

Piger kan leve længe måske for evigt af Iben Konradi Brodersen, der besøger os til arrangementet "Mød debutanterne" d. 24. november sammen med Niels Henning Falk Jensby, der debuterer med romanen Techno til august.

Brev til en maler af Peter Laugesen, som besøger Herlev Hospital d. 29. september. 

Luskefisefortællinger af Jens Blendstrup, som kommer og læser op fra sin parcelhuslitteratur i et arrangement d. 26. oktober i et privat parcelhus!

 

Materialer
  • Bog

Håndbog for rengøringskoner : noveller

Kvindelivet skildres i jeg-form på en underholdende og alment-menneskelig måde. Omverdenen er farverig og ind i mellem uforståeligt, og livet byder på mangt og meget
Læs mere
  • Bog

Håndbog for rengøringskoner : noveller

  • Bog

Vinternoveller

Noveller om skrøbelige og skæve eksistenser. Om at gøre et hjerteskærende forsøg på at være en god mor, en god far og en god storesøster. Centralt står kærlighed og medmenneskelighed
Læs mere
  • Bog

Vinternoveller