Oliver fra 8. klasse anbefaler

Praktikant Oliver fra 8.c på Gl. Hjortspring skole anbefaler detektivbøger, det ydre rum og en film med fart på

Jeg anbefaler ”Sherlock Holms – De fires tegn”, fordi den giver dig spænding fra hver side. Jeg anbefaler også ”Sherlock Holms eventyr”, fordi der er maser af små historier, som får dig til at tænke på, hvem der gjorde det.

Jeg anbefaler også ”The Martian”, fordi den får dig til at tro, at noget går virkelig galt, og at Mark Watny ikke kommer tilbage til jorden, og den har også god humor.

Til sidst vil jeg anbefale filmen ”Le mans 66”, fordi den giver dig følelsen af fart og spænding, når Ken Miels og Carl Shelby prøver at bygge en bil, der kan slå Ferrari i motorløbet Le mans.

”Sherlock Holms – De Fires tegn”

Sherlock Holms og Dr. Watson får en klient, som siger, at hendes far forsvandt, og at hun får mystiske breve fra en anden. Personen vil måske møde hende, og hun måt tage to venner med.

De møder Mr. Sholto, som siger, at der er en skat, og halvdelen tilhører hende. De kæmper mod en kannibal, bliver næsten sejlet ned af et dampskib og finder ud af, at skatten er fordelt på bunden af en sø.

Alt i alt er det en god bog, og jeg anbefaler den til alle, som er klar på at blive forvirret, men også overrasket.

Citat fra "De fires tegn":

"Før han kunne komme på benene, var sikhen over ham og begravede sin kniv to gange i siden på ham"

”Sherlock Holms eventyr”

I ”Sherlock Holms eventyr” får du små historier om for eksempel en dame, som har et foto af en konge, og en pige, som mister sin forlovede.

Du får meget fra denne bog, og jeg anbefaler den til dem, som er klar på at få kuldegysninger.

”The Martian”

Bogen ”The Martian” handler om astronauten Mark Watny, som er fanget på Mars uden at kunne tale med jorden. Mark skal dyrke kartofler, grave en RTG op, rejse til en død Mars rover og køre til Scaperrali. Mens han skal overleve sandstorme, at blive skudt ud af HAB’et i en luftsluse og alt andet, Mars kan smide mod ham. Man læser også om, hvad NASA laver for at hjælpe ham med at overleve Mars.

Jeg anbefaler den til dem, som er glade for rummet, men også er klar på at få et smil på læben. Bogen er også lavet som film.

”Le mans 66”

Filmen ”Le mans 66” handler om Ford, der prøver at slå Ferrari til Le mans i 1960. De hyrer tidligere Le mans-vinder Caroll Shelby som nu laver sportsvogne. Shelby, spillet af Matt Damon, hyrer Ken Miels, som er mekaniker og racerkører, som spilles af Christian Bale, til at hjælpe med at bygge den legendarie Ford GT40.

Filmen slutter med, at Ken Miels bliver nummer to til Le mans i 66, fordi McLaren, som startede længere tilbage, vandt. Til sidt ser vi Ken Miels teste den nye Ford GT40, men dør efter at bremserne ikke virker og kører galt og dør.

Jeg anbefaler den til dem, som elsker motorsporten, men også til dem, som kan lide drama.

Materialer
  • Bog

De fires tegn (Ved Mette Wigh Tvermoes)

Af A. Conan Doyle (2012)
Krimi. Blodige begivenheder i kolonien Indien giver anledning til et dramatisk opklaringsarbejde i London. Sherlock Holmes sekunderet af sin bofælle dr. Watson opklarer en forbrydelse funderet i en mystisk pagt og pågriber den skyldige
Læs mere
  • Bog

De fires tegn (Ved Mette Wigh Tvermoes)

Af A. Conan Doyle (2012)
  • Bog

Sherlock Holmes' eventyr

Af A. Conan Doyle (2013)
Kriminoveller. Dr. Watson er blevet gift, men det forhindrer ikke det karismatiske makkerpar i at opleve mange spændende mysterier
Læs mere
  • Bog

Sherlock Holmes' eventyr

Af A. Conan Doyle (2013)
  • Bog

The Martian : a novel

Af Andy Weir (2014)
Læs mere
  • Bog

The Martian : a novel

Af Andy Weir (2014)
James Mangold, Phedon Papamichael, Jez Butterworth, John-Henry Butterworth, Jason Keller (f. 1968-12-12): Le Mans '66
Hjerteproblemer stopper racerkøreren Carroll Shelbys karriere, men han kommer på banen igen, da Ford Motor Company ønsker at udkonkurrere den italienske gigant Ferrari i det legendariske Le Mans-løb med den ultimative racerbil. Men der skal også være en særlig type mand bag rattet!
Læs mere