""
Fantasy bøger

Pi's sommerlæsning

08.06.17
Gensynsglæde, nye spændende bøger og en fantastisk serie og film sommer.

Jeg vil i år bruge sommerferien  til at genlæse et par fantastiske fantasybøger.

Peter V. Brett har skrevet bogen "Den tatoverede mand", som jeg læste for mange år siden på engelsk.  . Sidste bind i serien kommer på engelsk i 2018 - og da den første lige kommet på dansk, så mindede det mig om, hvor god jeg syntes den var. 

Neil Gaiman skriver fantastiske bøger og jeg har læst de fleste af hans bøger. Min favorit er nok "The Graveyard book/ nobody"  - men "Amerikanske guder" er også vildt god, måske ligefrem en fantasy klassiker - og fortjener  bestemt at blive læst igen. "Amerikanske guder" er lige kommet som tv-serie og det bliver spændende at se om den er lige så syret, spændende, magisk, rørende og eftertænksom som bogen. 

Min sommer læseliste byder også på et par nye titler

Pierce Brown har skrevet en af det absolut bedste sci -fi trilogier jeg har læst -  "The Red Rising Trilogy". Det er en blanding af dystopi, science fiction og fantasy, som handler om frihed og oprør  på en helt nytænkende måde. Selvom den har ligheder med Hunger games og Divergent, så forsvinder de ligheder i bogens mere brutale fortælling , som leder ens tanker mod græsk mytologi, og fordums riddere blandet med en god gang science fiktion i form af bioteknologisk manipulation.

Og mens jeg venter på hans næste bog i universet -  "Iron Gold" , så vil jeg læse hans Graphic Novel fra universet - "Sons of Ares" 

Jeg købte bogen "Bands of Mourning" af Brandon Sanderson for nogen tid siden og glæder mig meget til endelig at få den læst.  Bogen er et spin off til hans "Mistborn serie", så magien i bogen er bygget på tanken om Allomancy, men noget af det fede ved Brandon Sanderson er hans fantastisk evne til at finde på nye former for "magi" ofte med fundament i naturens elementer. Dette ses både i bogen "Stålhjerte" og i "Ritmatikeren".

Sidst men ikke mindst vil jeg igen kaste mig over en bog af Leigh Bardugo - "Six of Crows", som er første bind i hendes ny serie. Har tidligere læst hendes Grisha trilogi -hvor pigen Alina, sendes i krig - og opdager at hun har mægtige kræfter og må kæmpe med af afgøre hvilken side hun vil kæmpe for.

Til regnvejrsdagene.....

For mig er sommerens regnvejrsdage afsat til at se film og tv-serier. Og sommerens store tv begivenhed, for mig, bliver selvfølgelig den nye sæson af Game of thrones - og hvis sommeren viser sig fra sin værste side tænker jeg at et gensyn med de forrige sæsoner er på sin plads!  Og måske jeg også vil se om den nye omgang Twin Peaks fanger mig. 

Hvis der bliver tid til en tur i biffen, så skal jeg helt klart se "Valerian and the City of a Thousand Planets" som er baseret på tegneserien "Linda og Valentin" , "Det mørke tårn", som er en filmatisering af en Steven King bog og "Baby driver" fordi den skulle være helt speciel - fyldt med fed aktion til fed musik.

Materialer
  • Bog

Den tatoverede mand

Af Peter V. Brett (2017)
Fantasy. I en verden, der er truet af dæmoner, der hver nat stiger op og terroriserer menneskene, finder Arlen, Leesha og Rojer sammen for på hver sin måde at bekæmpe de dødsensfarlige væsner
Læs mere
  • Bog

Den tatoverede mand

Af Peter V. Brett (2017)
  • Bog

Amerikanske guder

Af Neil Gaiman (2013)
Fantasy. I nutidens Amerika udspiller der sig en kamp mellem de gamle og nye guder. Ind i denne konflikt kastes ex-fangen Shadow, der hurtigt bliver selveste Odins assistent. Tag med på en fantastisk rejse igennem et fysisk og mytisk landskab, der tegner billedet af Amerika og hvor vi møder guder og myter fra hele verden
Læs mere
  • Bog

Amerikanske guder

Af Neil Gaiman (2013)
  • Bog

Rød opstand

Science fiction. På Mars slutter minearbejderen Darrow sig til en gruppe oprørere for at nedkæmpe eliten, der i århundreder har holdt hans folk som slaver, og han hives ind i et langt større spil, end han selv først havde påregnet
Læs mere
  • Bog

Rød opstand

  • Bog

Stålhjerte

Mix af dystopisk science fiction og fantasy, hvor en modig gruppe frihedskæmpere i det tidligere Chicago, nu Newcago, trodser en tilsyneladende uovervindelig gruppe af superskurke med superkræfter
Læs mere
  • Bog

Stålhjerte

Brandon Sanderson: Ritmatikeren
  • Bog

Ritmatikeren

Fantasy. Joels højeste ønske er at blive ritmatiker, og skabe levende forsvarsværker mod de vilde kridtlinger. Men han får snart andre og meget større problemer at kæmpe med
Læs mere
  • Bog

Ritmatikeren

  • Bog

Grisha - pigen og mørkningen

Af Leigh Bardugo (2015)
Fantasy. Den splejsede og indadvendte pige Alina sendes i krig sammen med sin bedste ven, Mal. Under en farlig rejse over det magiske Skyggehav viser det sig, at Alina indeholder mægtige kræfter. Men hvilken side skal hun kæmpe på?
Læs mere
  • Bog

Grisha - pigen og mørkningen

Af Leigh Bardugo (2015)
  • Dvd

Game of thrones (Sæson 1)

Syv kongedømmer. Et land. Kun den stærkeste familie tager magten. De 6 andre går til grunde. Imens lurer den forhistoriske ondskab bag den store mur. Parat til, at udslette dem alle
Læs mere
  • Dvd

Game of thrones (Sæson 1)