Grønne kløver.
Grønne kløver.

Tag med biblioteket ud i naturen

Dette forår bringer biblioteket dig i nærkontakt med naturen. Et samarbejde med blandt andre DR viser vejen ud i vores vilde og vidunderlige natur

Foråret 2020 er blevet ganske anderledes, end de fleste nok havde forudset. Med Danmark i karantæne og danskerne på afstand af hinanden er der mere end nogensinde behov for tilbud og aktiviteter, der kan tage den værste isolationskuller. 

I ugerne 16-20 har de danske biblioteker indgået et partnerskab med DR og de danske frilufts- og naturorganisationer om at sætte fokus på naturen. For lige i øjeblikket er der intet sted som naturen, der tilbyder os albuerum, oplevelser, frisk luft og nye aktiviteter til hverdagen – samtidig med at vi kan overholde opfordringen om at holde afstand til hinanden.

#Voresnatur

Vores Natur hedder den fælles naturkampagne, og især på bibliotekernes digitale platforme vil du her kunne møde et væld af inspiration, litteratur og initiativer til aktivitet og fordybelse. Vores ambition er intet mindre end at flytte både fødder, sind og holdninger til den natur, der nu er blevet vores redning og – for mange – favoritdestination.  

Fem centrale naturtyper (i fagsprog "biotoper") er omdrejningspunktet for de oplevelser, biblioteket tilbyder dig: Skoven, havet og kysterne, søer og vandløb, det åbne land og naturen i byen. Hver biotop vil få sin egen uge på DR's sendeflader, og du kan således bruge biblioteket til at fordybe dig i det, du ser på DR. 

Vi kobler løbende digitalt indhold og inspiration tilbud til ugens fokus, så hold øje med vore sociale medier og hjemmesiden.

Fællesinitiativer på tværs af landet

Sammen med satsningerne på landets biblioteker får naturtemaet som omtalt ekstra liv af, at DR i samme periode bringer dig et væld af nye naturformater på deres kanaler. Læs mere om DR's satnsinger her

En ny naturportal "Vores natur" samler desuden en masse inspiration og naturoplevelser, som du kan gå på opdagelse i – ude i naturen på egen hånd. Du finder "Vores Natur" her.