Snowpiercer vol. 1
Snowpiercer vol. 1

Tegneserier for unge og voksne #2

14.02.20
Vi har fået nogle af de mest roste graphic novels og tegneserier gennem tiden. Læs en varm anbefaling her

Tegneserier kan være stor fortællekunst, og vi har fået fingrene i nogle af de allerbedste. I denne artikelserie anbefaler jeg nogle af de nye tegneserier.

Her kan du blandt andet stifte bekendtskab med de sidste to handyr i verden, en anarkistisk gonzojournalist, et tog på rundfart i et apokalyptisk vinterlandskab og den faldne engel Lucifer i et helt fantastisk epos.

Denne gang: ”Snowpiercer”

"Snowpiercer" følger den sidste tilbageværende rest af menneskeheden, efter en klimakatastrofe har henlagt verden i evig vinter.

De overlevende er stuvet sammen ombord på et enormt langt tog. De fattige lever kummerligt i de bagerste vogne, mens de rige lever i sus og dus i de forreste.

En mand og en kvinde kæmper sig vej op igennem toget med retning mod førerhuset, og det skal vise sig at blive skæbnesvangert for alle ombord.

Lang tid undervejs

Første bind i serien blev udgivet i 1982, andet bind omkring årtusindskiftet og tredje bind i 2015. På trods af de mange års mellemrum og forskellige forfattere føles det som en sammenhængende fortælling.

Man skal dog lige vende sig til den grove tegnestil, og at fortællingen nogle gange springer i tid fra det ene billede til det næste.

Enkelte jokes fungerede givetvis også bedre i 80erne...

Enkelte jokes fungerede givetvis bedre i 80'erne...

Tegneserie, tv-serie OG film

"Snowpiercer" står til at udkomme som tv-serie i 2020. Bag serien står manuskriptforfatter og producent Graeme Manson, skaberen af den roste "Orphan Black"-serie, og  Jennifer Connelly og Daveed Diggs er på rollelisten. Så tegneserien her er en oplagt mulighed for at være på forkant med udviklingen!

Serien findes desuden som en fremragende film-adaption, der er instrueret af Bong Joon-Ho og byder på et regulært overflødighedshorn af skuespiltalenter; blandt andet Chris Evans, Kang-ho Song, Ed Harris, John Hurt og Tilda Swinton. Filmen kan du reservere her.