""

Tidsmaskinen

Vi har besøgt stationen og taget turen helt tilbage til 1879, hvor jernbanen nåede til Herlev.

Jernbanen kom til Herlev i 1879 og S-toget i 1949, altså kort tid efter afslutningen på Anden Verdenskrig, hvor byen oplevede lidt af et befolkningsboom. Men allerede fra gammel tid, ja faktisk helt tilbage til 1241, hvor den danske konge Valdemar Sejr gav danskerne den såkaldte Jydske Lov, har transportmulighederne til og fra byerne været vægtet højt fra central side. I loven står det nemlig skrevet, at alle byer skal have som minimum fire adgangsveje.

Jeg har sammen med lokalarkivet og Herlev Bladet besøgt Herlev station til en lille snak om historien. Hvordan det gik kan du læse meget mere om i Herlev Bladet, som du finder lige her: http://www.e-pages.dk/herlevbladet/556/

Titler med fut i…

Det for længst afdøde folketingsmedlem J. K. Lauridsen er i eftertiden blevet husket for følgende udsagn:

”Af alle menneskelige drifter er jernbanedriften en af dem, som mest sætter lidenskaberne i bevægelse. Den eneste, der muligvis i saa henseende overgaar den, skulde da være kønsdriften.”

Dette citat er meget passende når vi taler om litteratur – for der findes virkelig mængder af litteratur om tog og alt hvad der dertil hører. Personligt så er jeg selv ret vild med litteratur, hvor vi får gengivet nogle personlige beretninger – de er interessante og lette at forholde sig til og reflektere over. Sådan litteratur findes selvfølgelig også når vi taler om tog, så skulle du få lyst til at læse endnu mere om stationens påvirkning på samfundet, eller kigge nærmere på de mange personlige beretninger og oplevelser, som folk har gjort sig langs jernbanerne eller i de travle stationsbygninger, hvor tusindvis af folk har krydset hinandens veje, så kan jeg anbefale følgende:  

Materialer
  • Bog

Livet langs banen : med Frederikssundsbanen i 100 år

(1979)
Læs mere
  • Bog

Livet langs banen : med Frederikssund...

(1979)
Morten Flindt Larsen: Vi mødes under uret - : glimt af livet på Københavns Hovedbanegård gennem tiden
  • Bog

Vi mødes under uret - : glimt af livet på Københavns Hovedbanegård gennem tiden

Læs mere
  • Bog

Vi mødes under uret - : glimt af live...

: På nattog med de sorte mænd
  • Bog

På nattog med de sorte mænd

(2010)
Læs mere
  • Bog

På nattog med de sorte mænd

(2010)
Kristian Pihl Lorentzen: På sporet af Danmark : jernbanen før, nu og i fremtiden
  • Bog

På sporet af Danmark : jernbanen før, nu og i fremtiden

Forfatteren, der er Venstres trafikpolitiske ordfører, sætter fokus på den generelle jernbanehistorie, banernes betydning for samfundet og interesserne bag den historiske udvikling samt status på danske jernbaner i dag. Afslutningsvist bringes en programerklæring med 15 pejlemærker for jernbanernes fremtidige udvikling i Danmark
Læs mere
  • Bog

På sporet af Danmark : jernbanen før,...