Kvinde lytter til ebog ved busstop. Foto: eReolen
Kvinde lytter til ebog ved busstop. Foto: eReolen

True crime til dine øregange

Den virkelige verden er proppet med gysere af den værste slags

Vi har fundet nogle true crime-lydbøger frem, der med garanti kan både fascinere og forskrække. 

Historiske kriminalsager

Er der noget, der kan fascinere og frustrere såvel true crime-entusiaster som politiefterforskere, er det uopklarede forbrydelser fra fortiden. Og der er i det hele taget en stor interesse for fortidens store kriminalsager. 

Det er der kommet en masse gode bøger ud af. Blandt de meget omtalte mysterier er dobbeltmordet på Peter Bangs Vej og den famøse sag om Edderkoppen, men der er også masser af guf at hente i efterkrigstidens bedragerisager.

Læs for eksempel Mysteriet om Marie, Det perfekte bedrag eller Palle Sørensen - politimorder.

Bag om politiets efterforskning

Der findes et utal af serier og podcasts, der tager lytteren med på tur ind i politiets efterforskningsarbejde og de svære beslutninger, politiets efterforskningsarbejdet indebærer. Men en lang række lydbøger går også helt i dybden med politiets arbejde.

Du kan blandt andet blive klogere på Rejseholdet, eller få indblik i markante drabschefers tanker og retsmedicinernes arbejde.
Læs for eksempel Bent Isager-Nielsens Man jager et bæst og fanger et menneske, Eigil V. Knudsens erindringer fra Rejseholdet eller dyk ned i retsmedicinske beretninger – hvis du tør.

Skandaler og spektakulære sager

Nogle kriminalsager er så barske og sensationelle, at de ikke sådan lige går i glemmebogen. Men selvom – eller måske fordi – sagerne har været dækket intensivt i medierne, kan det alligevel være utroligt spændende at få en mere detaljeret gennemgang af forbrydelsen og opklaringen.

Hvis du gerne vil helt i dybden med både de helt store og de mindre kendte sager, der på den ene eller anden måde har skabt røre og debat, har vi også noget til dig.

Lyt for eksempel til Liget i pyjamas, Berømte skandalesager fra vor tid eller Opklaringen af danmarkshistoriens største smuglersag

True crime-podcasts på eReolen

Den garvede true crime-entusiast ved, at der findes et ocean af podcasts, der undersøger mordgåder og kriminalsager.

På eReolen har vi et par af disse. Hør for eksempel Frederik Strands serie om genåbnede krimisager, seriemorder-podcasten På stribe eller historien om barnemordersken Dagmar Overby

 

Oprindeligt skrevet af Anne, eReolen.