Vi læser Karen Blixen

Onsdag d. 13. april kl. 18.30 er der Kaffe og Klassikere på biblioteket, og denne onsdag går vi i dybden med Karen Blixens "Drømmerne", der er en af de 7 fantastiske fortællinger. I den anledning giver vi her en kort introduktion til historien og fortæller hvordan, du kan vinde billetter til Karen Blixen Museet i Rungsted.

Måske kender du Karen Blixen for hendes magre skikkelse, store hat og portræt på den gamle halvtredskroneseddel. Måske du har læst Den Afrikanske Farm eller set filmatiseringen med Meryl Streep i hovedrollen? Onsdag d. 13. april kl. 18.30 er der mulighed for at blive endnu klogere på Blixen, når der er Kaffe og Klassikere på biblioteket.

"Drømmerne" - en introduktion

Til Kaffe og Klassikere bliver vi præsenteret for Karen Blixens første værk “Seven Gothic Tales” fra 1934 (“Syv fantastiske Fortællinger”, 1935), som hun udgav under pseudonymet Isak Dinesen. Fortællingerne foregår i 1800-tallet, hvor miljøerne og omgivelserne er gotiske, eksotiske og aristokratiske. Denne aften dykker litteraturguide Lise Lotte Frederiksen ned i fortællingen "Drømmerne".

“Drømmerne” er skrevet som et kinesisk æskesystem med flere mindre historier inde i hovedfortællingen. Den ydre rammefortælling foregår en fuldmånenat i 1863 på en båd, der sejler mellem Lamu og Zanzibar. Om bord er Said Ben Ahamed, eventyrfortælleren Mira Jama, der har mistet evnen til at fortælle historier og den rige englænder Lincoln Forsner.

Kvinden der lærte manden at drømme

Inde i denne ramme fortæller Lincoln historien om kvinden som ”for tyve Aar siden lærte [ham] at drømme”. Kvinden møder Lincoln i Rom, og han forelsker sig i hende og vil giftes. Han rejser ud for at fortælle sin familie om ægteskabsplanerne, men da han kommer tilbage til Rom, er kvinden væk.

Lincoln rejser rundt og leder efter sin forlovede, og på et hotel i Alperne møder han en gammel bekendt ved navn Pilot, og dennes medrejsende Baron von Hohenemser. De fortæller hver deres historie om en kvinde, de fortvivlet leder efter. Beskrivelserne af de tre kvinder er vidt forskellige, men det viser sig, at det er den samme kvinde de alle tre er på jagt efter!

Vil du vide, hvordan historien ender? Så skynd dig at låne "7 fantastiske fortællinger"på biblioteket eller kom med til Kaffe og Klassikere.

Vind billetter til Karen Blixen Museet

På vores facebookside kan du lige nu deltage i en konkurrence, hvor du kan vinde 2 fribilletter til Karen Blixen Museet på Rungstedlund. På museet du kan gå på opdagelse i stuerne, soveværelset og arbejdsværelset, som de så ud, da Karen Blixen levede der. Museet har lige nu en udstilling om Karen Blixens påklædning, der var yderst iøjnefaldende. ”Blixen på Scenen" hedder særudstillingen, der sætter fokus på forfatterindens selviscenesættelse og teatrets gengivelse af Blixens ”masker”. 

Billetterne er venligst doneret af Karen Blixen Museet. Besøg dem på blixen.dk

Materialer
Reservér
  • Bog

Syv fantastiske Fortællinger (Ill. Dronning Margrethe II)

Af Karen Blixen (2002)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Karen Blixens værk. Bind 1, Svendestykket Syv fantastiske Fortællinger : nærlæsning, analyse og vurdering

Af Klaus Otto Kappel (2007)
Analyser af udvalgte værker fra Karen Blixens (1885-1962) forfatterskab
Læs mere
Reservér
  • Bog

Den afrikanske farm (Ved Lasse Horne Kjældgaard)

Af Karen Blixen (2007)
Om livet på Karen Blixens kaffefarm i Kenya, hvor hun opholdt sig fra 1914-1931
Læs mere
Reservér
  • Bog

Babettes gæstebud (Moderne retskrivning)

Af Karen Blixen (2007)
Babette, flygtning fra Frankrig, lever i 14 år som husholderske hos to aldrende provstedøtre i en lille norsk fjordby...
Læs mere