""

Zzz...bøger om søvn

Den 1. september holder biblioteket sovekoncert, hvor man kan overnatte på biblioteket, mens man lytter til en 9 timer lang koncert. Men det vrimler faktisk med bøger, hvor søvn spiller en rolle. Vi har samlet 5 værker, der alle drejer sig om det at sove: en digtsamling, en roman, en fagbog, en film og en børnebog.

Mange kender måske til det, at der først bliver tid til at sidde eller ligge og læse i tidsrummet før, man skal til at sove. Læsningen kan nærmest flyde over og blive til søvn, og man vågner næste morgen med en bog balancerende henover ansigtet. Men der er også masser af søvn inde i bøgerne - betydningsfuld, manglende, fortryllende søvn. Se bare her hvad du kan låne på biblioteket:

Rolf Sparre Johansson: Søvn

'Søvn' er Rolf Sparre Johanssons debut fra 2015. Det er en digtsamling, der handler om at være småbørnsforældre og kort sagt få for lidt søvn. Læs mere i Litteratursidens anmeldelse  og mød Rolf Sparre Johansson sammen med søvnforsker Poul Jennum til Søvn - hvorfor er det så svært? d. 14. september kl. 19.00.

Josefine Klougart: Èn af os sover

'Èn af os sover' er Josefine Klougarts fjerde bog. Det er en roman, der handler om et kærlighedsbrud. Titlen hentyder til den ubehaglige situation i sengen, hvor man selv ligger vågen og spekulerer, mens en anden sover ubekymret ved siden af. Læs mere i Litteratursidens anmeldese.

Tornerose

Det klassiske eventyr om Tornerose, der stikker sig på en ten og bliver ramt af en forbandelse, der ligger hende i en søvn så dyb, at den varer hundrede år og kun kan afbrydes med et kys. 

Søvn: ægteskab, helbred og indkomst

En fagbog der kan gøre dig klogere på din egen søvn og hvordan, den påvirker din hverdag. Vidste du for eksempel, at A-mennesker i gennemsnit tjener mere end B-mennesker? Eller at parforhold hvor parterne deler søvnmønstre er mere holdbare, end hvor den ene sover tidligt og den anden sent?  

Film: Sleeping Beauty

Filmen 'Sleeping Beauty' er en voksenfilm, der ikke har noget at gøre med Tornerose. Universitetsstuderende Lucy betaler for sine studier gennem deltidsjob. Hun melder sig til et medicinsk forsøg, og derefter bliver hun prostitueret. Det fører til en stilling som "Sleeping Beauty" på et eksklusivt bordel, hvor hun mest af alt skal sove...

Materialer
Rolf Sparre Johansson: Søvn
  • Bog

Søvn

Digte om en lille families hverdagstrængsler med et mindre barn, der skrigende vågner op om natten og forstyrrer forældrenes nødvendige nattesøvn
Læs mere
  • Bog

Søvn

  • Bog

Én af os sover : roman

En lyrisk romanfortælling om sorg, tab og identitet, og om at høre til og holde af
Læs mere
  • Bog

Én af os sover : roman

Jens Bonke: Søvn : ægteskab, indkomst og helbred
  • Bog

Søvn : ægteskab, indkomst og helbred

Af Jens Bonke (2011)
Belysning af danskernes søvnmønstre og sammenhængen med ægteskab, placering på arbejdsmarkedet, indkomst og sundhed
Læs mere
  • Bog

Søvn : ægteskab, indkomst og helbred

Af Jens Bonke (2011)
Julia Leigh, Geoffrey Simpson: Sleeping beauty
  • Film (net)

Sleeping beauty

Universitetsstuderende Lucy betaler for sine studier gennem deltidsjob. Hun melder sig til et medicinsk forsøg og derefter bliver hun prostitueret. Det fører til en stilling som "Sleeping Beauty" på et eksklusivt bordel
Læs mere
  • Film (net)

Sleeping beauty