Berit Bjørk Ziegler
Berit Bjørk Ziegler

Berits sommeranbefalinger

10.06.16
En filmisk tåreperser, en overraskende roman og en krimi der spændende til det sidste, er hvad jeg vil anbefale til sommerferien.

Drengen i den stribede pyjamas er en rigtig tåreperser.
Sindssygt barsk film om 2. verdenskrig, hvor vi følger 2 drenge på 8 år. Bruno, der bor udenfor koncentrationslejren og det venskab han får med en jævnaldrende dreng inden for hegnet i koncentrationslejren. Ved at snige sig ind i lejren gennem et hul i hegnet, udvikler de et venskab, der desværre bliver kort.

Dukkemageren af Jessie Burton er en fantastisk roman der konstant overrasker.
Året er 1686, hvor den unge pige Nella Oortman bliver gift bort til den rige Johannes uden at have mødt ham før. Ægteskabet skal dog vise sig at blive helt anderledes, end Nella har forestillet sig et ægteskab og ender helt anderledes, end man har troet muligt. I historien findes samtidig en dukkemager, der også drages ind i ægteskabet, ved at fremstille dukker og ting til Nellas fine dukkehus, som Johannes har ladet fremstille, så hun har noget at se på, når han er væk på sine rejser. Dukkerne dukker op og forestiller f.eks. Johannes hunde ned til mindste detalje og alle dukker bærer på den hemmelighed, som ejeren også bærer på og på den måde finder Nella ud af alle beboere i husets hemmeligheder.

Blindgyde af Louise Doughty er en af den slags krimier hvor der er spænding til sidste side. Der er hele tiden et tvist på historien og den udvikler sig, så man føler sig nødsaget til at læse videre, for at høre, hvad der så sker.
Karrierekvinden Yvonne drages ind i en affære, der udvikler sig til et sandt mareridt for begge involverede parter og deres familier.

  • Dvd

Drengen i den stribede pyjamas

8-årige Brunos far er kommandant for en koncentrationlejr under 2. verdenskrig, og Bruno må ikke gå hen til lejren, hvor folk går i pyjamas! Men en dag stikker han af og møder en jævnaldrende dreng, som bliver hans ven. Selv om et pigtrådshegn skiller dem
Læs mere
  • Dvd

Drengen i den stribede pyjamas

  • Bog

Dukkemageren

Historisk litterær thriller fra 1600-tallets Amsterdam, hvor den nygifte 18-årige Nellas velhavende mand forærer hende et kostbart dukkehus, der på mystisk vis begynder at spejle virkeligheden
Læs mere
  • Bog

Dukkemageren

Louise Doughty: Blindgyde
  • Bog

Blindgyde

Af Louise Doughty (2015)
Yvonne Carmichael står midt i en fin forskerkarriere og et godt ægteskab med universitetskæresten Guy, da hun rammes af en vild og farlig forelskelse i den mystiske Mark Costley
Læs mere
  • Bog

Blindgyde

Af Louise Doughty (2015)