Scott Pilgrim
Scott Pilgrim

Scott Pilgrim - lidt manga, lidt indie og helt sin egen.

01.04.14
Scott Pilgrim - forrygende tegneserie om den unge Scott Pilgrims episke kamp for at vinde sit hjertes udkårne, hvor han blandt andet er nødt til at besejre hendes 7 onde ekskærester!

Forrygende tegneserie om den unge Scott Pilgrims episke kamp for at vinde sit hjertes udkårne, hvor han blandt andet er nødt til at besejre hendes 7 onde ekskærester!

Scott Pilgrim er en slacker i begyndelsen af 20'erne, da fortællingen om ham tager sin begyndelse. Han har ikke nogen penge og ikke noget arbejde men bruger til gengæld en masse tid i sit band, han spiller vel rigeligt meget computer og han dater en lidt for ung kinesisk, katolsk pige, som han i øvrigt har scoret i bussen!

Men pludselig en dag dukker den ultraseje og mystiske Ramona Flowers op. Hun står på rollerblades og kan åbenbart bevæge sig mellem dimensionerne. Det er utroligt praktisk, for hun arbejder som det eneste rulleskøjtebud for Amazon.ca (den canadiske udgave af Amazon).

Scott forelsker sig naturligvis hals over hoved i den dragende pige, men hun er på ingen måde let at vinde. Scott må sande, at før han og Ramona kan leve lykkeligt til deres dages ende, så må han først besejre hendes 7 onde ekskærester. Heldigvis er Scott Pilgrim herregod til at slås, så der er håb!
 

Lidt manga, lidt indie og helt sine egen
Handlingen lyder måske lidt absurd, men den er top-underholdende hele vejen igennem! Ikke mindst på grund af de fantastiske replikker, som O'Malley fylder sine personers munde med. Tegningerne emmer af fortælleglæde og sprudler af vittige og nørdede indfald. Serien trækker visuelt både på manga og amerikansk indie. Slutresultatet er en fantastisk tegneserie, som er både nyskabende og helt sin egen!

Seriens afslutning og Hollywood
Serien udkom i 6 bind, og det blev også til en stor Hollywoodfilm om Scott Pilgrims bedrifter - "Scott Pilgrim versus the World", og den har indie-nørd-stjernen over dem alle, Michael Cera, i titelrollen. Filmen napper handlingen fra alle 6 bind af tegneserien, men har også ændret en del, så der er god grund til både at tjekke tegneserien og filmen ud! Du kan tage et kig på traileren nedenfor.

Artikel skrevet af Mads Bluhm.
Redigeret af Morten Langkilde, bibliotekar, Halsnæs Bibliotekerne.

Originally published by Morten Langkilde, Halsnæs Kommune - Bibliotekerne.

Tags
GennemseGennemse
  • Tegneserie

Scott Pilgrim kører stilen

Af Bryan Lee O'Malley (2009)
Tegneserie - graphic novel. Scott er arbejdsløs, spiller i band og lever på nas. Da han møder den mystiske Ramona, må...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Tegneserie

Scott Pilgrim mod verden

Af Bryan Lee O'Malley (2009)
Tegneserie. Den unge Scott Pilgrim dater pigen Ramona Flowers, men for at vinde hende må han besejre hendes syv onde ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Tegneserie

Scott Pilgrim tager sig sammen

Af Bryan Lee O'Malley (2010)
Tegneserie. Scott Pilgrims forhold til Ramona er bedre end nogensinde, men pigerne skaber stadig problemer for ham, o...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Dvd

Scott Pilgrim vs. the world

Af Edgar Wright, Bill Pope, Michael Bacall, Bryan Lee O'Malley (2011)
Mød den charmerende og arbejdsløse Scott Pilgrim. Han er 22 år, spiller i et band og har lige mødt drømmepigen, men f...
Læs mere