En Flænge i Himlen
En Flænge i Himlen

John Green - og noget der ligner!

11.11.15
John Green er nok den absolut mest populære forfatter af ungdomsromaner lige nu, med En Flænge i Himlen, Gåden om Alaska og andre store titler. Men hvor kigger man hen, når man er færdig med dem? Se med her..

John Greens bøger går, både herhjemme og internationalt, under betegnelsen young adult. Det er bøger, som omsætter store teenagefølelser til højspændte dramaer. Det er historier, hvor liv og død hurtigt kommer i spil, uanset om det handler om kærlighed, sygdom eller valg af den type menneske, man gerne vil være.

YA-læsere har fundet sammen på tværs af landegrænser via personlige blogs og på goodreads, twitter, instagram og youtube. Her deler de læseoplevelser med hinanden og anbefaler/anmelder bøger. Der bliver også lavet rigtig mange boglister og infographics, og det gør nemt og spændende at finde den første inspiration. Ingen anden genre har så vital en samtale kørende om litteraturen. Hvis det er bogens fremtid i en digital tidsalder, ser den lys ud! 

På Herlev Bibliotek har vi nu en stor samling af Young Adult bøger i Demoteket . På ereolen finder ud også mange gode Young Adult bøger

Originally published by Nikolaj Deleuran, Kerteminde Bibliotekerne.

Materialer
  • Bog

Stålhjerte

Mix af dystopisk science fiction og fantasy, hvor en modig gruppe frihedskæmpere i det tidligere Chicago, nu Newcago, trodser en tilsyneladende uovervindelig gruppe af superskurke med superkræfter
Læs mere
  • Bog

Stålhjerte

  • Bog

Sådan opfinder man en pige : roman

England, 1990'erne. Da 14-årige Johanna Morrigan kvajer sig på landsdækkende tv, vælger hun at ændre identitet. Hun genopfinder sig selv som den sortklædte gothagtige Dolly Wilde. Nu starter det vilde liv som anmelder på et musikmagasin. Men Johanna opdager at hun har opfundet Dolly med en fatal brist, som kan betyde at ...
Læs mere
  • Bog

Sådan opfinder man en pige : roman

  • Bog

Vi var løgnere

Af E. Lockhart (2015)
Mød Cadence, Johnny, Gat og Mirren - de er Løgnerne. De mødes hvert år på familien Sinclairs ø ud for Massachusetts kyst. For to somre siden skete der noget mystisk, men hvem fortæller sandheden og kan Cadence stole på Løgnerne?
Læs mere
  • Bog

Vi var løgnere

Af E. Lockhart (2015)
  • Bog

Prodigy - den udvalgte

Af Marie Lu (2015)
June og Day har nu tilsluttet sig en oprørsgruppe. Da da den onde Elektor Primo dør, indsættes hans søn Anden som ny Elektor. June og Day skal medvirke til at myrde ham, men da June lærer ham at kende, bliver hun i tvivl. Bør den nye Elektor myrdes, eller repræsenterer han håb for en ny fremtid?
Læs mere
  • Bog

Prodigy - den udvalgte

Af Marie Lu (2015)
  • Bog

Blood of my blood

Af Barry Lyga (2015)
Krimi. Jagten på sandheden om familien Dent er nået til sin afslutning, og den viser sig at være mere grusom og overraskende end forventet.
Læs mere
  • Bog

Blood of my blood

Af Barry Lyga (2015)