""

Sovekoncert og mindful meditation var en succes!

05.04.16
Fredag den 1. april blev biblioteksrummet på Herlev Bibliotek, gennem 12 timer omdannet til en særegen sovesal, omsluttet af rolige elektroniske lydlandskaber, og med svage stemningsgivende lysprojektioner.

Deltagerne udtrykte oplevelsen med disse ord:

”Igennem 12 timer var musik ikke blot en forbrugsvare, det var en del af et sanserum.
Tak for en kæmpe oplevelse!”

"En særlig oplevelse. Som aldrig før.
Body scan fungerede rigtig godt og overgangen fra vågen til sovende skete uden jeg lod mærke til det.
Det var en udfordring at bryde med de regler og konventioner der er i og omkring et bibliotek.
Men en fed udfordring. Jeg ser masser af muligheder for at bruge biblioteket til flere ”uvante” oplevelser. 
TAK FOR EN FED OPLEVELSE OG MORGENMAD"

"At sove på et bibliotek. Den var ny. Der var masser af tanker inden arrangementets start.
Jeg har fået en god oplevelse ud over det sædvanlige. Tak for et dejligt arrangement."

"Tak for at bringe mine inderste farverigeste drømme frem  ♥​"

"If god was a DJ im sure his name would have been Karsten pflum." 

Sovekoncert

Koncerten, der blev udsolgt på under en halv time, har haft stor opmærksomhed og blev vist på mere end 650.000 Facebook-vægge. 

Og selve koncerten vakte også stor begejstring blandt de gæster, der havde været heldige at få fat i billet til sovekoncerten. Se kommentarer fra brugerne nederst i artiklen. 

Koncertens forløb

Koncerten blev indledt med en velkomstdrink til de 50 mennesker, der havde været heldige at få billet. Fremfor at være en fest, var sovekoncerten en individuel oplevelse, hvor du som koncertgænger absorberer musikken på grænsen mellem vågen tilstand og søvn - i drømmefasen. 

Sovekoncert

Selve koncerten blev indledt med introduktion til bodyscan-meditation af to professionelle meditationsinstruktører fra firmaet GoSlow.dk. Formålet var at hjælpe publikum til den ro og individuelle fordybelse, som skulle give den optimale mulighed for at dykke ind i sig selv og drømmefasen, således at den musikalske oplevelse er størst mulig.

Stemningen var unik. Der var en rolig og en respektfyldt atmosfære, fra det øjeblik folk trådte ind i rummet og fandt deres sovepladser mellem biblioteksreolerne, og videre til hyggesnakken og velkomstdrinken. 

Sovekoncert

Roen blev yderligere intensiveret ved indgangen til selve meditationsfasen og den efterfølgende 9 timer lange elektroniske koncert fra den verdenskendte lydkunstner Karsten Pflum.

Sovekoncert

I takt med morgenlysets entre i biblioteksrummet, bevægede koncertmusikken sig fra de rolige natteagtige ambient-droner henimod et mere morgenvenligt beat-orienteret chillout til stille og roligt at vække koncertgængerne med. Da koncerten var slut, mødtes publikum nede i Demotekets Cafe til en god morgenmad og lidt snak om nattens oplevelse, inden de forlod biblioteket 12 timer senere. 

Sovekoncert

Flere af deltagernes oplevelser:

"FEDT, FEDT, FEDT!!! I løbet af natten vågnede jeg flere gange i forskellige drømme. – musikken fik mine tanker vidt omkring og jeg var flere gange ved bevidsthed om at jeg drømte. SEJT!
Jeg blev enormt forskrækket under tordenvejr-musikken og vidste ikke om det var udenfor eller musik, blev nødt til at vække min kæreste for at blive sikker. – syret, men skøn oplevelse!"

"Kære sovekoncert!
Tak for et dejligt event fyldt med magiske drømme. Vi havde mange forskellige drømme i løbet af natten, nogle gange i tvivl om man var vågen eller drømte. – Vi glæder os til næste gang ♥"

"Spændende arrangement og godt arrangeret. Samtidig en spændende introduktion til mindfullness og efter i nat er jeg blevet fan. En intim, spændende og succesfuld oplevelse af Herlev Bibliotek. Og tak for oplevelsen!"

"At sove bevidst. Karsten Pflum leverer beatet. Målet er at udforske drømmenes verden. Lydene lader dig vide, at du er her; imens du sover.Tak for en fed oplevelse som jeg håber at kunne opleve endnu en gang."

"Tak for et helt fantastisk og velgennemført arrangement! Lige fra man trådte ind af døren, var der god stemning og styr på sagerne, med champagne og bar og tandbørster og et virkelig hyggeligt setup. Jeg håber, alle arrangørerne, folkene fra GoSlow.dk og den vildt dygtige komponist vil give hinanden en kæmpe high-five for et super godt stykke arbejde. Morgenmaden var også lækker. Det var en virkelig unik, hyggelig og særlig oplevelse! Spændende! Anderledes! Prøv det!"

"Dejligt velkomst miljø og alle fandt sammen i små samtalegrupper. Stor oplevelse! Klar til at prøve igen her eller et andet sted. Er VILD med jeres arrangementer."