""

Ugen hvor demokratiet boblede ud af væggene

Af Anonym (ikke efterprøvet)
17.10.17
Hvad var der lige med alle de talebobler?

Mange har måske undret sig over, hvad alle de talebobler dog lavede sidste uge på Herlev Bibliotek? Som led i den fælles bibliotekskampagne i uge 41 begyndte de langsomt at myldre frem på vægge, bag reoler og på gulvet… 

Kaffe, bobler og Abdel til folket
Hele ugen har vi været rundt i byen og bede Herlevs borgere skrive, hvad demokrati er for dem, på en taleboble. I bytte for en taleboble bød vi på morgenkaffe og rundstykker på Herlev Station, kage på Centertorvet og bobler på flaske onsdag aften, da vi fik besøg af Abdel Aziz Mahmoud. 

Det blev en festlig aften i den anerkendte journalist og debattørs selskab, hvor integrationsdebatten blev taget under kærlig behandling. Hovederne i salen syntes at boble over med ikke kun cavaen i glasset men også nye tanker om det at være dansk og høre til i det danske samfund. 


Foto: Niels Christensen

Sammen om demokratiet
Resultatet på ugens aktiviteter kunne ses vokse frem på bibliotekets vægge og gulve i takt med at flere og flere deltog og en stor formation af talebobler blev skabt. Det blev til i alt 1049 talebobler  - eller borgere, der havde deltaget. Tak for det!

Og hvad mener Herlevs borgere så om demokratiet? Ja, ifølge de mange talebobler, I har udfyldt, er demokrati særligt forbundet med ord som ”frihed”, ”medbestemmelse”, ”sammenhold”, ”fællesskab” og ”at blive hørt”. Enkelte har da også bemærket, at demokrati er noget ”besværligt” og ”uretfærdigt” noget og nok ”nødvendigt” men sådan set bare ”det mindst ringe alternativ”. 

Tak for alle jeres bidrag. 

 

 

Materialer
  • Bog

Hvor taler du flot dansk!

Journalist og tidligere tv-vært Adel Aziz Mahmoud (f. 1983), der flygtede til Danmark med sin familie i 1984, beretter om sin integration i det danske samfund, og kaster lys over de mange paradokser, der findes i integrationsdebatten
Læs mere
  • Bog

Hvor taler du flot dansk!