""

Du er selv hovedpersonen

18.01.21
Introduktion til du er selv hovedpersonen-bøger

I DU ER SELV HOVEDPERSONEN-bøger er det dig som læser, der bestemmer historiens udfald. Bøgerne læses ikke fra side et og frem, men afhængigt af dine valg hopper du fra side til side. Indtil du enten kommer i mål eller kommer galt afsted og må starte forfra.

Genren er blevet populær igen, og listen tager fat på den nyere generation af bøgerne. De fleste er udgivet inden for de seneste to-tre år, mens enkelte er nogle år ældre.

Se et udvalg herunder og læs om resten i den vedhæftede pdf.

Cold blood Cooper. Fra 14 år

Elsker du at spille computer? Og elsker du måske tilmed Fortnite? THiLO og Petry har valgt at kombinere du er selv hovedpersonen med Fortnite Battle Royale. Der er tale om hæsblæsende missioner, hvor du er ”cool, mega cool,” Cold Blood Cooper. Du er så langt fra noob, som man kan være, og du har kun to regler: ”1: Overlev, indtil det er slut, 2: Se regel nummer 1.”

Barlow og Skidmore – The Two Steves. Fra 9-12 år

De to har arbejdet sammen siden 1990'erne og har udgivet en lang række du er selv hovedpersonen-bøger. I bøgerne kan du være alt fra drageridder til havfrue til ninja eller en legende. Fælles for dem alle er, at du er helten, som afgør din egen skæbne.

Dr. Krank. Fra 8 år - lix 13

Du er blevet taget til fange af Dr. Krank, som er kendt for at lave grusomme forsøg på børn. Du er altså den vanvittige doktors næste offer. Med mindre du kan slippe væk, før det er for sent. Du må tage nogle nervepirrende valg, hvis ikke du skal fanges igen

Bøgerne om Alma. Fra 9 år

Vi kender det alle. Vi bliver grebet af situationen og farer afsted. Det kan være svært at stoppe – og nogle gange ender det galt. Alma er du hovedpersonen, og du kommer til tider ud, hvor du ikke kan bunde.  Du vil helt sikkert kunne genkende dilemmaerne, men kan du også rode dig ud af dem?

Victor-serien. Fra 9 år

Du er Victor. ”V for Victory!” Lars Bøgeholt Pedersen har lavet en du er selv hovedpersonen-serie, der vil ramme plet hos alle fodboldglade børn. Victor har talent. Det er der ingen tvivl om – men talent er ikke altid nok til at komme til tops i fodboldverdenen. Du må træffe de rigtige valg. Selvom det til tider kan virke uretfærdigt, unødvendigt og kedeligt.