""

Så læs dog!

01.03.21
Der er ALTID en god bog - også til DIT barn! Bøgerne er for de 8-14-årige.

De udvalgte

Vi har udvalgt en titel til hver alder. Hvis du vil se alle de vidunderlige forslag, så klik på pdf-listen nederst :-)

 

""

"Drengen, der fik ting i hovedet - hjælp, jeg er klog!" af Kasper Hof. Fra 8 år.

Drengen Karl har det med at få ting i hovedet. Denne gang får Karl alle bibliotekets bøger i hovedet, og nu er Karl megaklog, og det bliver vildt. Han vinder en kæmpestor præmie i et quizshow, får fans, bliver jagtet af gangstere, tager en tur forbi helvede og videre op til Gud. Det er ikke altid sjovt at vide alting – eller er det?

Reserver "Drengen, der fik ting i hovedet - hjælp, jeg er klog!" 

""

"Guldfisken Glimmer" af Jesper Wung-Sung. Fra 9 år.

Mød Glimmer. Guldfisken Glimmer. Glimmer var en lille glad guldfisk, der svømmede rundt i sin guldfiskebowle og smilede til sin ejer, pigen Maja. En dag får Maja en kæreste, som hader Glimmer. Han skyller Glimmer ud i toilettet, men det skulle han aldrig ha’ gjort! Nu vender Guldfisken Glimmer tilbage og han vil ha’ hævn!

Reserver "Guldfisken Glimmer"

""

"Brysterne er det sted på kroppen, hvor følelserne buler ud" af Pernille Nederland. Fra 10 år.

Marie er ikke helt tilpas i sin teenagekrop, og hun er forelsket i Bjørn. Samtidig bliver hendes morfar rigtig syg og dør, og hun savner ham inderligt. Veninden Vera har også brug for Marie. Marie savner det, der var før i tiden. Nu skal hun finde vej i både forelskelse, sorg og det at blive teenager. Marie gør det stille og på sin helt egen måde.

Reserver "Brysterne er det sted på kroppen, hvor følelserne buler ud"

""

"Steder, veje, biler, både" af Kim Fupz Aakeson. Fra 11 år.

Det regner og regner i Danmark. Hverdagen med mad og tryghed falder fra hinanden, og Rosa og hendes familie flygter mod Libyen. De rejser med biler, både og på gåben gennem et krigshærget Europa, og deres overlevelse er i hænderne på menneskesmuglere.

Reserver "Steder, veje, biler, både"

""

"Det bliver et langt liv" af StineStregen. Fra 12 år.

Sjove øjebliksbilleder på det typiske teenageliv på godt og ondt. Alt fra menstruation, mega pinlige mødre, venner, identitet, humørsvingninger og forelskelser. Genkendeligt og med plads til grineflip.

Reserver "Det bliver et langt liv"

""

"Kings of Jutland - en krimikomedie" af Glen Ringtved. Fra 13 år-

Bo, Skipper og Ronny er ikke de heldigste gutter i byen. Deres fodboldhold AAB spiller vildt dårligt, og de har ikke engang penge til smøger. De beslutter sig for at røve en bank, men det går ikke helt som planlagt. De får fingrene i en taske fuld af penge, og så går den vilde jagt med østeuropæiske gangstere i hælene – til København, hvor FCK styrer. Det bliver sjovt og vildt.

Reserver "Kings of Jutland"

Filer