Ereolen - ny app og flere titler

15.01.15
Den 15. januar smelter eReolen og Netlydbog sammen til én samlet portal for ebøger og netlydbøger. Nu finder du det hele på eReolen.dk og der er flere tusind nye titler.

Den 15. januar får eReolen.dk ny hjemmeside der indeholder både ebøger og lydbøger. Den nye hjemmeside med både ebøger og lydbøger lanceres under navnet eReolen, og ligger fra den 15. januar på webadressen www.eReolen.dk. Samtidig nedlægges hjemmesiden www.netlydbog.dk fra den 15. januar.

Herlev Bibliotek åbner sammen med landets øvrige biblioteker for adgang til efterspurgt litteratur som e-bøger og lydbøger, når udbuddet af titler i den digitale udlånsportal eReolen forøges med ca. 4.000 titler fra de større danske forlag. Dermed får du nye muligheder for digitalt at låne e-bøger og lydbøger fra forlag og forfattere, som de ikke tidligere har haft adgang til. De nye e-bøger er blandt an-det fra populære forfattere som Michael Katz Krefeld, Klaus Rifbjerg og Kim Fupz Aakeson.

Der kommer flere titler

Der kommer mange flere ebøger - ca. 9000 mod tidligere ca. 5000. Nogle af de nye titler er allerede nu tilgængelige på eReolen.
For nogle af ebøgerne, typisk de nyeste, vil man ikke kunne låne dem umiddelbart som i dag. De skal reserveres.

Reservering

Hvis en titel ikke er ledig for udlån vil den være markeret med orange i dit søgeresultat og der vil i stedet for en udlånsknap være en reservationsknap. Det vil primært være på nye titler. Det bliver muligt at reservere 3 titler ad gangen. Når en reserveret ebog er ledig til udlån vil du vil få besked pr email eller sms og derefter har du 48 timer til at låne bogen.

Hvordan læser/lytter du?
  • Du kan hente en app i App Store til iPhone og iPad
  • En app til de mest anvendte Android-platforme er i test og tilretning med henblik på snarlig lancering.
  • På andre mobile platforme streames ebøgerne via ereolen.dk, som er en såkaldt responsiv hjemmeside, der tilpasser sig forskellige skærmstørrelser.

Det er ikke længere muligt at downloade netlydbøger til en mp3-afspiller.

Fakta om eReolen:

• eReolen har siden november 2011 været folkebibliotekernes fælles e-bogstjeneste.
  • Der har hidtil været adgang til ca. 5.000 e-bøger fra mindre forlag.
  • Gennem en række aftaler fra november 2014 med forlag som Gyldendal, Lindhardt & Ringhoff og Modtryk åbnes der nu for yderligere 4.000 titler fra store danske forlag.
  • I Herlev kan man låne 4 e-bøger og 4 lydbøger om måneden
  • Der kommer løbende nye e-bøger og senere i 2015 bliver det også muligt at låne engelske e-bøger