Skuespillerne Scarlett Johansson, Penelope Cruz og Javier Bardem på grøn eng i filmen "Vicky Cristina Barcelona". Foto: Filmstriben.
Skuespillerne Scarlett Johansson, Penelope Cruz og Javier Bardem på grøn eng i filmen "Vicky Cristina Barcelona". Foto: Filmstriben.

Film som tager dig ud i Europa

31.03.20
Ferier til udlandet må vente. Her er tre film på Filmstriben som et lille plaster på såret

Vi er vist flere, der havde booket billetterne til en ferie rundt omkring i Europa. Vi var allerede begyndt at glæde os til at drikke vores morgenkaffe på en lille café i fyldte gader og spise lækker mad på en lokal restaurant.

Men så ombookede vi og blev hjemme. Så jeg har fundet tre film på Filmstriben, som minder os om et andet Europa, og hvor stemningen er lidt mere let i det.

""

Vicky Cristina Barcelona

Alle tre film i instruktør Woody Allens Europa-triologi ligger på Filmstriben. Min favorit er Vicky Cristina Barcelona. 

Vicky og Christina nyder ferien i Barcelona. Da de begge forelsker sig i en charmerende kunstner, må de træffe nogle vigtige beslutninger om livet og kærligheden.

Jeg glæder mig allerede til lyden af spansk guitar, fornemmelsen af Barcelonas solstråler og Gaudis arkitektur. Og til Scarlett Johansson, Penelope Cruz og Javier Bardem.

Se filmen her: Vicky Cristina Barcelona

Du finder de to andre film i Woody Allens Europa-trilogi her: Midnight in Paris og To Rome With Love

""

De urørlige

En fransk ny-klassiker. Phillipe er mangemillionær, og efter en ulykke er han blevet lam fra halsen og ned. Driss er arbejdsløs og småkriminel og får mod forventning stillingen som Phillipes personlige assistent.

Trods sociale og kulturelle forskelle udvikler de et varmt venskab, hvor begge får udfordret deres syn på verden. Virkelig skøn humor og smukke scener fra Paris – og så kan du passende også lytte til soundtracket de næste par dage.

Se filmen her: De urørlige

 

""

Smagen af Toscana

Francesco Falachis komedie tager os med på en kulinarisk rejse til Italien, der kulminerer i en konkurrence for unge kokke.

Arturo er en af Italiens mest anerkendte køkkenchefer, men han kæmper med et heftigt temperament. Efter et kort fængselsophold, som følge af sin manglende selvkontrol, bliver Arturo idømt samfundstjeneste, som han skal afsone på en skole for teenagere med asperger.

Virkelig charmerende film, som får tænderne til at løbe i vand. 

Se filmen her: Smagen af Toscana