Oscarvinderen "Parasite" instrueret af Bong Joon-Ho
Oscarvinderen "Parasite" instrueret af Bong Joon-Ho

Splinternye spillefilm – august

05.08.20
Bare fordi vejret (i skrivende stund) er skønt og solrigt, skal vi jo ikke glemme de indendørs glæder...

Derfor har jeg udvalgt en håndfuld af de mest interessante film, vi har fået på biblioteket de seneste to måneder.

Storslået Hollywood
 

To unge britiske soldater sendes på en mission, hvor de skal krydse fjendeland for at nå frem til allierede tropper. Vi er i 1917, midt i skyttegravenes gru, og filmen er optaget i ét take
Læs mere

Krigsdramaet "1917" bygger på instruktørens bedstefars oplevelser under Første Verdenskrig. Vi følger to soldater, der skal bringe en besked forbi fjendens linjer – ellers vader et regiment på 1.600 mænd direkte ind i et baghold!

Filmen er et teknisk mesterværk og vandt tre Oscars for det blændende stykke arbejde, der er lagt i cinematografien, de visuelle effekter og lydmixet.
Noget særligt enestående for filmen er, at den er filmet sådan, at der kun er ét enkelt synligt klip i hele filmen.

 

 

Rian Johnson, Steve Yedlin: Knives out - var det mord?
  • Dvd

Knives out - var det mord?

Rigmanden Harlan Thrombey har inviteret hele familen til sin 85 års fødselsdag, men om morgenen finder husholdersken ham død i arbejdsværelset. Øjensynligt har Harlan begået selvmord, men da en privatdetektiv sættes på sagen viser det sig at alle i familien har deres eget motiv til mord
Læs mere
  • Dvd

Knives out - var det mord?

Skal det være en god gedigen gang underholdning, så får du det ikke meget bedre end det (til overflod) stjernespækkede krimidrama "Knives out – var det mord?". 
Historien fortælles i klassisk Agatha Christie-stil og byder på både humor, intriger og spænding.

Rigmanden Harlan Thrombey har inviteret hele familien til sin 85 års fødselsdag, men findes død om morgenen. Det er op til detektiven Benoit Blanc (Daniel Craig) at finde forbryderen blandt det excentriske persongalleri, og det er ikke let, når alle har et motiv!

 

Prisvindere
 

  • Dvd

Roma

Af Alfonso Cuarón, , (2020)
Mexico City, bydelen Roma i starten af 1970'erne. Cleo er tjenestepige og arbejder for en middelklassefamilie. Hun har en kæreste og bliver gravid, men han forlader hende. Samtidig sker der dramatiske ting i det mexicanske samfund
Læs mere
  • Dvd

Roma

Af Alfonso Cuarón, , (2020)

Forrige års "Roma" ændrede forventningerne til både Oscar- og Netflix-film, da den var begge dele. Mange spåede den til at blive den første ikke-engelsksprogede vinder af en Oscar for bedste film, men det blev i stedet filmen ”Green Book”, der løb med sejren. Den kan du låne lige her.
"Roma" vandt dog prisen for bedste fremmedsprogede film, og instruktøren vandt for sine roller som både instruktør og cinematograf.

Filmen er et meget personligt sort/hvid drama om en mexicansk husholderske i 1970'ernes Mexico City og bygger på instruktørens minder fra sin egen barndom.

 

  • Dvd

Parasite

Hvad ville du gøre for at få din del af rigdom og lykke? Lyve? Skifte identitet? Begå mord? Den koreanske familie Jung er parate til at gå langt, og snart har de indledt et større svindelnummer, der bringer dem tæt på den rige familie Park
Læs mere
  • Dvd

Parasite

"Parasite" skrev sidste år filmhistorie ved blandt andet at gøre det, "Roma" ikke kunne: Vinde Oscaren for bedste film, selvom den ikke er på engelsk.

Et bud på, hvorfor den sydkoreanske film fik så massiv succes, gav instruktøren Bong Joon-Ho selv i et interview:
På trods af at han bestræbte sig på at lave en film med et specifikt koreansk kulturelt islæt, er det kapitalistiske samfund, han skildrer i filmen, genkendeligt hos seere verden over.
 

 

Filmen handler om den fattige familie Kim, der med snilde og særdeles spidse albuer skaffer sig arbejde hos den rige familien Park. Uden at fortælle for meget er idyllen dog kortvarig.
Absolut seværdig, overraskende og tankevækkende film.

 

Hjertevarm feelgood
 

  • Dvd

A beautiful day in the neighborhood

I 1998 får den kyniske journalist Lloyd Vogel til opgave at skrive om det amerikanske ikon Fred Rogers. For Vogel bliver det et møde med en livsklog, og meget sympatisk mand, og Vogel ender med at konfrontere sine egne skyggesider. Baseret på virkelige hændelser
Læs mere
  • Dvd

A beautiful day in the neighborhood

"A beautiful day in the neighborhood" handler om venskabet mellem mr. Rogers og journalisten Lloyd Vogel. Mr. Rogers var en amerikansk tv-personlighed, der med et roligt gemyt lærte børn om deres hverdags- og følelsesliv.
Han havde en uudslukkelig lidenskab for at lave oprigtigt kvalitetsfjernsyn til børn, og hans program kørte i ikke mindre end 31 sæsoner. Programmet var antitesen til en verden, der kan virke stressende, kynisk og sarkastisk.

Jeg glæder mig til at pakke mig ind i et tæppe med en varm kop kakao og opleve Tom Hanks (der selv er kendt for at være et af de rareste mennesker i Hollywood) i rollen som mr. Rogers.

 

Var der ikke lige nogen af filmene, der fangede din interesse? Så er der måske noget for dig blandt vores øvrige nye voksenfilm: